16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialPreşedintele CCR: Mă las de fumat în spaţiile publice când intră în...

Preşedintele CCR: Mă las de fumat în spaţiile publice când intră în vigoare legea antifumat

Preşedintele Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean, a declarat, miercuri, că va renunţa la fumatul în spaţii publice, dacă legea antifumat va intra în vigoare, informează Agerpres.

În contextul în care Curtea Constituţională analizează, miercuri, contestaţia depusă de mai multe senatori, cu privire la legea împotriva fumatului, Zegrean a precizat că dacă legea va intra în vigoare, se lasă de fumatul în spaţii publice.

Citeşte şi: Legea care interzice fumatul în spaţii publice ajunge, miercuri, la CCR

“De fapt, nu cred că m-aţi văzut fumând undeva prin spaţii publice”, a adăugat preşedintele CCR. 

Citeşte şi: Legea împotriva fumatului în spaţii publice, soluţia imediată pentru a preveni tragedii?

Proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului în spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, în unităţile sanitare, de învăţământ, precum şi cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului a fost adoptat pe 15 decembrie 2015 de plenul Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz. 

Legea se aplică şi în cazul ţigărilor electronice. Totodată, se interzice complet fumatul şi în instituţiile medicale, de învăţământ, de stat şi private, precum şi cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului.

Persoanele care nu respectă legea vor primi amenzi de la 100 la 500 de lei, în cazul persoanelor fizice şi între 5000 şi15.000 lei, plus suspendarea sau închiderea activităţii, pentru persoanele juridice.

Citeşte şi: Legea antifumat, atacată la CCR

Propunerea legislativă, care datează din 2011, a fost modificată prin mai multe amendamente, pe 16 noiembrie, iniţiate de deputatul PSD Aurelia Cristea. Cel mai imprtant amendament se referea la definirea spaţiului public închis, care conduce, practic, la interzicerea fumatului în aproape toate spaţiile publice închise.

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit. Tradiții și obiceiuri

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, a fost răstingnit pe cruce și a fost dus în mormânt. Conform...

Tragedie în Hunedoara! Un bărbat a murit după ce a fost împușcat accidental la o partidă de vânătoare

Un bărbat de 44 de ani a decedat după ce a fost împuşcat accidental în zona pieptului, în timpul unei partide de vânătoare desfăşurată...
Ultima oră
Pe aceeași temă