14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPreşedintele CJ Arad, trimis în judecată pentru trafic de influență

Preşedintele CJ Arad, trimis în judecată pentru trafic de influență

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, directorul executiv al Direcţiei Tehnice Investiţii, Adrian Nedelcu, şi administratorul unei societăţi comerciale, Mircea Pătraşcu au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara, pentru trafic de influenţă, respectiv, cumpărare de influenţă, potrivit unui omunicat DNA remis redacției. 

Procurorii au pus sechestru asupra sumelor de bani găsite asupra celor trei inculpaţi – 21.800 de euro la Nicolae Ioţcu, 10.000 de lei la Adrian Nedelciu şi 21.000 de euro la Mircea Pătraşcu.

În cursul anului 2012, preşedintele CJ Arad a peimit 40.000 de euro de la Mircea Pătraşcu, pentru atribuirea preferenţială a unui contract de achiziție publică privind "Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad", în valoare de 1.600.000 de euro.

 

În aceeaşi perioadă şi în acelaşi scop, inculpatul Adrian Nedelciu, în calitate de director executiv al Direcţiei Tehnice Investiţii în cadrul Consiliului Judeţean Arad, a acceptat promisiunea administratorului societăţii comerciale de a plăti sume de bani pentru a determina funcţionari din subordine să atribuie preferenţial contractul respectiv.

Astfel, Ioţcu şi Nedelciu au determinat funcţionari din subordine să întocmească un caiet de sarcini preferenţial şi au influenţat membrii comisiei de evaluare a ofertelor depuse să stabilească ca și câștigător al procedurii societatea lui Mircea Pătraşcu, anterior în asociere cu o altă firmă.

Astfel, contractul a fost câștigat în luna octombrie 2014 de către asocierea formată din cele două societăți.

La data de 22 iulie 2015, Nicolae Ioţcu a primit printr-un intermediar, de la Mircea Pătraşcu, suma de 35.000 lei, iar Adrian Nedelciu a primit prin intermediul aceluiaşi intermediar suma de 10.000 de lei, pentru ajutorul și sprijinul dat în atribuirea contractului respectiv.

 La data de 24 iulie 2015, preşedintele CJ Arad a primit de la Pătraşcu, prin intermediul aceluiaşi intermediar, suma de 10.000 euro, urmând ca în cursul lunii august 2015, să primească şi diferenţa de 20.000 de euro din suma totală pretinsă, pentru ajutorul și sprijinul dat în atribuirea contractului.

Cu ocazia remiterii sumei de 10.000 euro, Nicolae Ioţcu a fost prins în flagrant de către procurorii anticorupţie, asupra sa fiind găsită suma respectivă de bani.

Cele mai citite

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă