14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPreședintele CJ Mureș, urmărit penal pentru luare de mită, spălare de bani...

Președintele CJ Mureș, urmărit penal pentru luare de mită, spălare de bani şi folosirea influenţei

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, este urmărit penal de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), într-un dosar de luare de mită, spălare de bani şi folosirea influenţei, fapte săvârşite în calitate de prefect al judeţului. 

Procurorii anticorupție au precizat, într-un comunicat remis redacției, că în perioada 30 noiembrie 2006 – 27 septembrie 2007, Consiliului Local Târgu Mureş a emis cinci hotărâri care vizau concesiuni de terenuri, aprobarea preţului de achiziţie a unui teren situat în municipiu, aprobarea unui studiu de fezabilitate, toate fiind aprobate pentru a sprijini interesele unui om de afaceri. 

În acelaşi context, la 23 aprilie 2008, Ciprian Dobre, în calitate de prefect al judeţului, care avea obligaţia de a verifica şi, după caz, de a ataca hotărârile Consiliului Local neconforme prevederilor legale, a primit de la omul de afaceri suma de 120.000 lei, într-un cont personal deschis în mod expres pentru astfel de încasări, mai informează sursa citată.

El a retras peste 23.000 de lei din suma încasată, iar o tranşă de 40.000 lei a fost direcţionată către o asociaţie care avea sediul la aceeaşi adresă unde funcţionau firmele controlate de omul de afaceri. La 16 iunie 2009, suspectul Dobre a înserat în declaraţia de avere faptul că a primit suma de 120.000 lei cu titlu de 'donaţie', în condiţiile în care acest aspect trebuia menţionat într-un document similar întocmit anterior, se mai precizează în comunicatul DNA.

Anchetatorii au constatat că, începând cu 2008, Ciprian Dobre, în calitate de prefect şi preşedinte al organizaţiei judeţene a unei formaţiuni politice, şi-a folosit influenţa şi autoritatea conferite de funcţiile publice şi politice deţinute în vederea obţinerii de sume de bani pentru a fi folosite atât în interes personal, cât şi în vederea finanţării campaniilor electorale. 

Cele mai citite

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...
Ultima oră
Pe aceeași temă