12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialPreședintele Comisiei de control SIE susține că Dan Condrea nu era ofițer...

Președintele Comisiei de control SIE susține că Dan Condrea nu era ofițer al Serviciului. Cine mai neagă declarațiile fostei soții a omului de afaceri

Preşedintele Comisiei de control SIE, Mihăiţă Calimente,susține că Dan Condrea nu era cadru al Serviciului: „În mod sigur, domnia sa nu a fost ofiţer al Serviciului, ofiţerii Serviciului de Informaţii Externe nu îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României. Cei de la Serviciu, domnul Ungureanu, ne-au spus că nu există niciun fel de conflict între SIE şi SRI sau alte instituţii ale statului”, a declarat pentru Digi24 Mihăiță Calimente .

Fosta soție a lui Condrea a mai declarat că ştia de câţiva ani că firma nu respecta reţeta originală a dezinfectanţilor vânduţi în spitale.

Am simţit că ceva nu e in regulă şi am zis că de ce să nu declar absolut tot ce îmi aduc aminte, tot ce ştiu, dacă tot pun o acţiune pe rol. De ce să tăinuesc informaţii, că poate un procuror, poate un judecător altfel vede probele. Aia că nu e concentraţia am aflat-o din calculatorul de acasă unde intrasem într-o fişă de producţie” , a declarat femeia.

Citește și: Fosta soție a lui Dan Condrea face DEZVĂLUIRI privind afacerile Hexi Pharma și despre trecutul omului de afaceri

Fosta soție a lui Condrea a mai spus că un anume domn Georgescu care ar fi protejat interesele Hexi Pharma în Parlamentul României.

Nu există niciun deputat Georgescu în Comisia de sănătate. Chiar sunt indignat de faptul că numele Comisiei de sănătate a putut să apară în aşa ceva”, a declarat pentru Digi24 Corneliu Buicu, actualul șef al comisiei.

Petru Movilă, care era membru în Comisia pentru sănătate în 2006, neagă și el: „Dar nu avem atribuţii în acest sens! (Reporter: Încercam să lămurim, nu dumneavoastră, poate alţi colegi.) Nu, deci eu sunt în Comisia de sănătate de 12 ani şi niciodată Comisia de sănătate nu a făcut aşa ceva, pentru că avizarea unor produse, materiale sanitare, se face pe baza analizelor efectuate în instituţiile Ministerului Sănătăţii Publice”.

Poliţiştii s-au întors astăzi la sediul Hexi Pharma pentru ridicări de documente. La ele au asistat şi unul dintre directorii companiei, Flori Dinu. Aceasta a făcut astăzi primele declaraţii de când a izbucnit scandalul şi a răspuns acuzaţiilor apărute în Gazeta Sporturilor, legate de sumele de bani pe care Hexi Pharma le-ar fi plătit managerilor de spitale pentru ca produsele de proastă calitate să fie, totuşi, achiziţionate.  

De asemenea, Laura Georgescu, fosta soție a lui Condrea, susține că autoritățile române și serviciile secrete au știut că viața românilor a fost pusă în pericol ani de zile, dar au acorperit totul pentru sume colosale de bani.

Citește și: Ce spune fostul șef al SIE, Ioan Talpeș, despre dezvăluirile fostei soții a lui Condrea

În acest context, fostul director al Serviciului de Informații Externe Ioan Talpeș a declarat pentru Știrile B1 TV că singura în măsură să se exprime în acest caz este comisia parlamentară, dar că scenariul Laurei Georgescu ar putea fi adevărat, însă îi este greu să creadă că CIA este implicat în scandalul dezinfectanților din țara noastră.

Cele mai citite

Alexandru Rafila are încredere în rezultatele anchetei de la Spitalul „ Sf. Pantelimon” din București

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că nu are niciun motiv să considere că rezultatele anchetei interne de la Spitalul "Sf. Pantelimon" nu...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă