9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialPreședintele Consiliului Psihologilor, suspendat, cu o săptămână înainte de alegeri. România liberă...

Președintele Consiliului Psihologilor, suspendat, cu o săptămână înainte de alegeri. România liberă a dezvăluit abuzurile conducerii

Mihai Aniței, președintele Consiliului Psihologilor din România, care fusese trimis în judecată de DNA, a fost suspendat  de forurile de conducere superioare ale Colegiului Psihologilor (Comitetul Director și Consiliul Colegiului). În locul său, ca președinte interimar, a fost votată doamna conf. univ. dr. Florinda Golu, președintele comisiei de metodologie.

S-a hotărât reluarea alegerilor democratice, sub coordonarea forurilor de conducere colegiale, adică a Comitetului Director și a Consiliului Colegiului.

Cu toate acestea, situația la București continuă să fie tensionată, cu sediul CPR ocupat abuziv de fosta conducere. Acțiunile în justiție sunt în desfășurare, pentru evacuarea lor și soluționarea definitivă a conflictului.

Psihologii din România văd în Aniței principalul responsabil pentru abuzurile din timpul procesului electoral intern, care au dus la blocarea alegerilor în 27 de filiale ale Colegiului Psihologilor din România.

Investigat de DNA

Potrivit unui comunicat al DNA, „procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Aniței Mihai, președinte al Colegiului Psihologilor din România, sub aspectul comiterii infracțiunilor de: conflict de interese în formă continuată (trei acte materiale), folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene”.
Concret, două contracte de prestări de servicii au fost încheiate pe o durată de un an (01.11.2010 – 01.11.2011) de Mihai Aniței în numele Colegiului Psihologilor din România cu psihologul Mihai Aniței, având ca obiect prestarea de către acesta a unui număr de 1.596 ore ca și coordonator tehnic în cadrul proiectului, respectiv 1.008 ore ca expert elaborare ghid deontologic pentru formarea formatorilor;
Un alt contract de prestări servicii a fost încheiat de Mihai Aniței în numele Colegiului Psihologilor din România cu soția sa, psiholog, având ca obiect prestarea activități supervizare consilieri de orientare profesională, pentru o durată de 672 ore.
Astfel, inculpatul Aniței Mihai a obținut un folos pentru sine și pentru soția sa de 336.147 lei (din care 307.475 lei – sumă aferentă contractelor încheiate cu propria persoană și 28.672 lei – sumă aferentă contractului încheiat cu soția sa)”, afirmă procurorii DNA.
România liberă a realizat o radiografie a scandalurilor care au însoțit alegerile pentru conducerea Consiliului Psihologilor care vor avea loc pe 18 aprilie.

Scandal cu repetiție

Procesul de alegere a conducerii Colegiului Psihologilor din România se derulează, în aceste zile, pe fondul lipsei de transparență, în disprețul legii și a procedurilor interne. 

Majoritatea celor 7.000 de psiho­logi din România încearcă să oprească hegemonia instaurată de către actualul președinte al Consiliului Psihologilor din România (CPR), Mihai Aniței.

Articolul complet îl puteți citi aici: Colegiul Psihologilor din România își alege conducerea, cu scandaluri, poliție și violențe 

 

Cele mai citite

Isărescu: Ne propunem să adâncim şi să extindem colaborarea pe care o avem prin parteneriatul BNR-ASE

Banca Naţională a României îşi propune să adâncească şi să extindă parteneriatul cu Academia de Studii Economice, scopul fiind acela de a construi în...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....
Ultima oră
Pe aceeași temă