19.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialPreşedintele Germaniei începe, luni, o vizită de trei zile în România

Preşedintele Germaniei începe, luni, o vizită de trei zile în România

Președintele Germaniei, Joachim Gauck, începe, luni, o vizită de trei zile în România, la invitația președintelui Klaus Iohannis. Cei doi se vor întâlni, în cursul zilei de luni, la Palatul Cotroceni, unde vor discuta despre intensificarea relaţiilor de tip strategic şi consolidarea schimburilor economice. 

În cadrul discuţiilor vor fi identificate modalităţile cele mai eficiente de dezvoltare şi intensificare a relaţiilor bilaterale, consolidate de dinamica dialogului politic, schimburile economice solide, dar şi de rolul important al minorităţii germane din România, alături de comunitatea de români din Germania, una dintre cele mai bine integrate pe piaţa muncii germane, informează Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă.

Totodată, în discuţiile pe care le va avea cu omologul german, preşedintele Iohannis va prezenta evaluarea Bucureştiului asupra modalităţilor de gestionare a provocărilor complexe, interne şi externe, cu care se confruntă Uniunea Europeană la ora actuală, inclusiv în vecinătate. Consultările vor cuprinde şi un schimb de opinii asupra apropiatului Summit NATO, în cadrul căruia şeful statului va evidenţia necesitatea consolidării echilibrate a întregului flanc estic al Alianţei. 

Tot luni, președintele german va fi primit și de premierul Dacian Cioloș, la Palatul Victoria, cât și la Parlament, unde va avea o întâlnire comună cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi cu şeful interimar al Camerei Deputaţilor, Florin Iordache. 

Marţi, preşedintele Gauck va susţine alocuţiunea „Europa: pasiune pentru raţiune'', la Biblioteca Naţională a României, după care se va deplasa la Sibiu, împreună cu preşedintele Iohannis. Cei doi se vor întâlni cu reprezentanţi ai minorităţii germane, vor vizita Liceul Brukenthal şi biserica fortificată de la Cisnădie. 

Iohannis şi Gauck vor participa, miercuri, la o întâlnire cu oameni de afaceri germani şi români, pentru a discuta asupra modalităţilor de dezvoltare, în continuare, a relaţiilor bilaterale economice, inclusiv a investiţiilor. 

Cele mai citite

“Nu fac alte comentarii până la finalizarea anchetei”, susține fostul general Coldea

Florian Coldea, general în rezervă și fost prim-adjunct al directorului SRI, s-a prezentat în dimineața de luni, 27 mai, la un sediu de poliție...

“Nu fac alte comentarii până la finalizarea anchetei”, susține fostul general Coldea

Florian Coldea, general în rezervă și fost prim-adjunct al directorului SRI, s-a prezentat în dimineața de luni, 27 mai, la un sediu de poliție...

Candidatul PSD la Primăria Giurgiu, traseistul Nicolae Barbu, este și un stripper talentat

Fostul primar al municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, între 2012 și 2020, mai vrea un nou mandat din partea PSD, dar ceea ce se știe mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă