12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPreședintele Iohannis - alături de militari. Ce TRUPE a inspectat șeful statului

Președintele Iohannis – alături de militari. Ce TRUPE a inspectat șeful statului

Președintele Klaus Iohannis a asistat la o zi de exerciții militare, româno – americane, desfășurate în județul Arad.

Exercițiul mixt este denumit "Dragoon Crossing Romania 2015" și se desfășoară în perioada 25 – 26 octombrie.

Președintele Iohannis a participat la acțiunile organizate la Arad în cinstea Zilei Armatei Române, 25 octombrie, precum și la exercițiul militar din zona localității Mândruloc.

Șeful statului a fost însoțit de consilierii prezidențiali Ion Oprișor și Dan Mihalache.

Militarii implicați în exercițiu au folosit transportoare amfibii și bărci de asalt, iar scenariul a presupus forțarea unui curs de apă.

Exercițiul  are ca scop demonstrarea interoperabilității dintre cele Armata Română și Armata SUA, precum și dezvoltarea capacității de planificare, conducere și executare a operațiilor de trecere a cursurilor de apă.

La "Dragoon Crossing Romania 2015" participă 150 de militari americani cu 37 de mijloace tehnice de luptă din Regimentul 2 Cavalerie, precum și peste 250 de militari din Forțele Terestre Române cu 85 de mijloace tehnice de luptă aparținând Brigăzii 18 Infanterie  și Brigăzii 10 Geniu.

Forțele Aeriene Române au trimis cinci aeronave MiG 21 LanceR și IAR 330 Puma, iar Forțele Navale Române au trimis scafandri.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă