13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialPreședintele Iohannis va avea o întrevedere cu Donald Trump la Casa Albă....

Președintele Iohannis va avea o întrevedere cu Donald Trump la Casa Albă. Care va fi agenda evenimentului

Președintele Klaus Iohannis va efectua, în perioada 4 – 9 iunie, o vizită în Statele Unite ale Americii, elementul central al acesteia fiind întrevederea oficială cu liderul de la Casa Albă, Donald Trump.

Potrivit Administrației Prezidențiale, întrevederea celor doi înalți oficiali va fi un prilej pentru a discuta perspectivele de aprofundare și extindere a Parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite, pe toate palierele relevante, inclusiv în contextul în care, în 2017, se împlinesc 20 de ani de la lansarea acestuia.

Astfel, președintele Klaus Iohannis va aborda prioritățile de acțiune în cadrul relației bilaterale și va reconfirma angajamentul ferm al țării noastre de a rămâne un aliat predictibil, stabil și de încredere al Statelor Unite, precizează Președinția.

În contextul deplasării la Washington, șeful statului român va participa, în data de 5 iunie, în calitate de invitat de onoare, la Forumul Global al prestigioasei organizații American Jewish Committee (AJC), care are peste 110 ani de existență. Cu acest prilej, AJC îi va acorda președintelui Klaus Iohannis distincția "Light Unto the Nations", cea mai înaltă distincție a organizației, care se decernează unor șefi de stat sau de guvern în semn de recunoaștere pentru impactul internațional important în domeniul păcii, securității, democrației, promovării valorilor umane.

"Light Unto the Nations" a mai fost acordată unor lideri marcanți, cum ar fi cancelarul german Angela Merkel, președintele Franței Nicolas Sarkozy, președintele SUA Bill Clinton, precum și altor șefi de stat din Europa și America Latină.

Vizita la Washington cuprinde și alte elemente de program, inclusiv o întâlnire cu reprezentanții comunității de români din SUA, menționează Administrația Prezidențială.

Cele mai citite

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...
Ultima oră
Pe aceeași temă