11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialPreşedintele IOHANNIS va merge în mijlocul manifestanţilor din Capitală

Preşedintele IOHANNIS va merge în mijlocul manifestanţilor din Capitală

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că va merge în mijlocul manifestanţilor de la mitingul care se desfăşoară în centrul Capitalei.

Şeful statului a făcut acest anunţ imediat după întâlnirea avută, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanţii societăţii civile.

"Am primit invitaţia de a merge în piaţă. Le-am promis că voi merge, dar nu voi anunţa nici ora, nici ziua pentru că nu vreau să fac din asta un eveniment media", a explicat preşedintele. El a precizat că vrea să vadă ce spun oamenii simpli şi ce aşteptări au de la şeful statului.

”Am terminat prima rundă de consultări. De data aceasta consultările au avut un specific aparte, pentru că au participat reprezentanţi ai societăţii civile. Această ultimă întâlnire a fost una foarte bună. Oamenii au venit cu idei, cu concepte gândite, abordări, care pentru mine, în această etapă, sunt de un real folos. Voi prelua aceste idei şi le voi duce înspre partidele politice”, a promis preşedintele Iohannis.

El a precizat că a înţeles de la reprezentanţii societăţii civile că populaţia aşteaptă apariţia unor politicieni noi, care nu au fost acuzaţi de corupţie şi care nu sunt condamnați sau urmăriţi penal.

”Toată lumea a înţeles că este mai mult decât o schimbare de guvern. Toată lumea aşteaptă mai multă curăţenie, mai multă seriozitate, mai multe soluţii. Am constatat că nimeni nu a venit cu o propunere de prim-ministru, ceea ce este o noutate în politica românească. Nu au venit cu idei fixe, toţi au venit cu deschidere spre soluţii care sunt aşteptate, dar şi dorite”, a spus Iohannis.

Delegaţia care a participat, vineri, la întâlnirea cu şeful statului a fost formată din 20 de membri ai societăţii civile, reprezentanţi de ONG-uri, precum şi reprezentanţi ai protestatarilor din centrul Bucureştiului. Mitingul acestora a început imediat după incendiul din club Colectiv, în urma căruia au murit, până acum, 32 de persoane.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă