21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialPreşedintele Klaus Iohannis a aprobat cererea DNA privind începerea urmăririi penale a...

Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat cererea DNA privind începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, în cazul polițistului Gigină

Preşedintele Klaus Iohannis va da curs cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea în dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină, scrie Agerpres. Anunţul a fost făcut joi.

“Da, voi da curs acestei cereri”, a afirmat șeful statului.

Miercuri, 12 octombrie, procurorul general Augustin Lazăr a înaintat cerea de efectuare a urmăririi penale faţă de fostul vicepremier.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a solicitat sesizarea președintelui pentru a aprecia asupra exercitării dreptului de a cere urmărirea penală a lui Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în dosarul privind moartea agentului Bogdan Gigină, precizează sursa citată.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) cere, miercuri, președintelui Klaus Iohannis aviz pentru începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, în cazul morții polițistului Bogdan Gigină, care a murit în luna octombrie a anului trecut, în timp ce deschidea coloana oficială a fostului vicepremier.

Solicitarea a fost transmisă în conformitate cu prevederile legale și constituționale, în contextul în care, la 1 octombrie a încetat mandatul de senator al acestuia.

Potrivit reglementărilor legale în vigoare, efectuarea urmăririi penale față de persoane care dețin sau au deținut calitatea de ministru, pentru fapte săvârșite în exercitarea mandatului, și care, la data sesizării, nu au și calitatea de deputat sau de senator, este condiționată de obținerea unui aviz din partea Președintelui României, precizează DNA, într-un comunicat de presă.

Cererii transmise procurorului general al P.I.C.C.J  i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii anticorupție, precum și un număr de 18 volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

 

 

Cele mai citite

Ministrul Sănătății vorbește despre situația maestrului Florin Piersic

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis sâmbătă că evoluția artistului Florin Piersic, care a fost operat la Spitalul "Foișor" din Capitală, este una favorabilă. "Aşteptăm...

Ministrul Sănătății vorbește despre situația maestrului Florin Piersic

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis sâmbătă că evoluția artistului Florin Piersic, care a fost operat la Spitalul "Foișor" din Capitală, este una favorabilă. "Aşteptăm...

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...
Ultima oră
Pe aceeași temă