22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPreședintele PMP al Sectorului 6, Ștefan Enache, audiat la DNA

Președintele PMP al Sectorului 6, Ștefan Enache, audiat la DNA

Președintele PMP al Sectorului 6, Ștefan Enache, a fost audiat, luni, de procurorii anticorupție, după ce fosta candidată PMP la Primăria Sectorului 6, Carmen Dincă, a depus o plângere în care precizează că Enache i-a cerut 15.000 de euro pentru „demararea campaniei electorale” pentru alegerile locale, potrivit Agerpres.

„Nu aveam cum să-i cer o sumă de bani, pentru ce? Au fost martori, 20 de oameni care au fost la masa la care am discutat despre buget, nu aveam cum să-i cer bani pentru campanie din două motive: unu – campania nu a început; al doilea – dumneaei nu era desemnată candidat”, a declarat Ştefan Enache la ieşirea din sediul DNA. 

El consideră că plângerea depusă de Carmen Dincă se încadrează la art. 268 privind inducerea în eroare a organului judiciar. 

Citește și: Fosta candidată PMP la Primăria Sectorului 6 susține că partidul i-a cerut 15.000 de euro pentru campania electorală

„Indiferent ce plângere ar fi depus, eu nu am încălcat legea. Dumneaei este supărată că organizaţia nu a susţinut-o, dar ar fi fost incorect din partea noastră să susţinem un candidat care ar fi fost cumva dezavantajat în faţa unui alt potenţial candidat. Pentru că sunt mai mulţi potenţiali candidaţi şi vom vedea până la urmă ce decizie va lua organizaţia şi pe vine vom susţine pentru Primăria sectorului 6″, a arătat Enache. 

Carmen Dincă s-a prezentat vineri la DNA, unde a spus că a depus o plângere împotriva şefului organizaţiei PMP sector 6, pe motiv i-au fost ceruţi 15.000 de euro pentru „demararea campaniei electorale” pentru alegerile locale. Ea a precizat că a depus o adeziune pentru a intra în Mişcarea Populară pe 2 februarie, iar afirmaţiile conducerii formaţiunii referitoare la faptul că nu este membru sunt determinate de schimbarea numelui în Partidul Mişcarea Populară. 

„Am depus o plângere, (…) eu aştept decizia procurorilor. Când mă vor chema, atunci voi veni, mă voi pune la dispoziţia justiţiei. (…) Mie mi s-a cerut în două rânduri, la o cafea, (…) această sumă, pentru startul campaniei. Când cineva spune că trebuie să faci rost de 15.000 de euro ca să înceapă campania, apoi nu mai faci absolut nimic. (…) Eu am avut o singură acţiune de 8 martie, în trei zone ale sectorului 6, unde am stat de vorbă cu oamenii pentru a-mi face programul cunoscut şi a mă face cunoscută, pentru că nu am notorietatea necesară”, a arătat Carmen Dincă.

Cele mai citite

VIDEO. “Țeapa” luată de Cristina Cioran. Cum a pierdut 100.000 de euro

Cristina Cioran, actriță și vedetă TV, a dezvăluit recent o experiență financiară dureroasă, în care a pierdut toți banii pe care îi economisise pentru...

Ecuație rezolvată în Liga 1! CFR Cluj, vicecampioană, Universitatea Craiova termină pe locul 3

CFR Cluj e noua vicecampioană a României, în timp ce Universitatea Craiova a terminat pe ultima poziție a podiumului Ligii 1, după rezultatele înregistrate...

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă