16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPreşedintele polonez Andrzej Duda, la Bucureşti

Preşedintele polonez Andrzej Duda, la Bucureşti

Preşedintele polonez Andrzej Duda soseşte luni la Bucureşti şi va fi primit, marţi, de preşedintele Klaus Iohannis. Cei doi vor discuta, între altele, despre pregătirile în vederea Summitului NATO de la Varşovia, de anul viitor, relatează postul Radio Polonia în pagina electronică, citată de Mediafax. 

O reuniune la nivel înalt între liderii a nouă ţări din Europa Centrală şi de Est membre NATO urmează să aibă loc miercuri la Bucureşti. Întâlnirea va fi coprezidată de preşedintele Klaus Iohannis şi de preşedintele Poloniei, Andrzej Duda.

Citeşte şi: Mesajul lui Klaus Iohannis la două zile după tragedia din Colectiv

Cele nouă ţări, care constituie flancul de est al Alianţei Nord-Atlantice, urmează să facă o declaraţie comună miercuri.

De la izbucnirea conflictului din estul Ucrainei şi anexarea de către Rusia a Crimeei, în martie 2014, ţările din regiune sunt îngrijorate cu privire la următoarea iniţiativă a Moscovei, mai ales în contextul în care armata rusă şi-a multiplicat manevrele militare în regiune.

Citeşte şi: Interviu cu Andrzej Duda, preşedintele Republicii Polone. Ce planuri își pot face România și Polonia

Ţările membre NATO discută despre o creştere a numărului de militari staţionaţi de-a lungul frontierei cu Rusia şi despre plasarea lor sub comanda oficială a Alianţei.

Potrivit WSJ, un plan prevede plasarea de batalioane în Polonia şi cele trei state baltice – Estonia, Letonia şi Lituania -, iar altul prevede un singur batalion NATO în regiune.

 

Cele mai citite

Erdogan a grațiat șapte generali închiși pentru puciul din 1997 din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor în puciul din 1997 împotriva primului guvern islamist din...

Starea de sănătate a lui Robert Fico este una “pozitivă”

Prognoza referitoare la evoluția stării de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este încurajatoare", a declarat sâmbătă ministrul slovac al...

Erdogan a grațiat șapte generali închiși pentru puciul din 1997 din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor în puciul din 1997 împotriva primului guvern islamist din...
Ultima oră
Pe aceeași temă