21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPreședintele Poloniei, primit de Iohannis la Cotroceni. Andrzej Duda, zguduit de tragedia...

Președintele Poloniei, primit de Iohannis la Cotroceni. Andrzej Duda, zguduit de tragedia din Colectiv

UPDATE:  Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat, marţi, la Palatul Cotroceni, că a fost “zguduit” de tragedia din clubul Colectiv, pe care l-a vizitat luni seară.
“Am fost zguduit şi suntem conştienţi de faptul că viaţa oamenilor tineri este foarte valoroasă şi trebuie să ajutăm cum putem”, a spus preşedintele Poloniei.

—-

Președintele Klaus Iohannis l-a primit, marți, la Palatul Cotroceni pe omologul său din Polonia, Andrzej Duda, aflat în vizită oficială în România. Ceremonia primirii a avut loc pe platoul oficial, unde, după intonarea imnurilor celor două state, președintele Poloniei a dat onorul Regimentului de Gardă și Protocol, scrie Agerpres. 

Cei doi șefi de stat vor avea convorbiri oficiale, după care vor susține declarații de presă.

Din delegația președintelui Klaus Iohannis fac parte consilierii prezidențiali Dan Mihalache, Ion Oprișor, Lazăr Comănescu, Andrei Muraru, Leonard Orban, Cosmin Marinescu, ambasadorul României în Polonia, Ovidiu Dranga, șeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, și secretarul de stat în MAE George Ciamba.

Andrzej Duda se va întâlni marți și cu premierul Victor Ponta.

Liderul polonez va prezida alături de președintele Iohannis reuniunea la nivel înalt a statelor din Europa centrală și de est care va avea loc miercuri la Palatul Cotroceni.

La reuniune vor participa secretarul general adjunct al NATO, Alexander Vershbow, președinții Bulgariei, Rosen Plevneliev, Republicii Estonia, Toomas Hendrik Ilves, Republicii Letonia, Raimonds Vejonis, Republicii Lituania, Dalia Grybauskaite, Republicii Slovace, Andrej Kiska, Ungariei, Ader Janos, și președintele Camerei Deputaților a Republicii Cehe, Jan Hamacek.

Președintele Poloniei a ajuns luni seara în România. De la aeroport el a mers direct la clubul Colectiv unde a depus un buchet de trandafiri roșii și a aprins o candelă pentru victimele incendiului care a avut loc vineri seara.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

Universitatea Craiova – „U” Cluj, în finala barajului pentru Conference League. „Șepcile Roșii” au învins Oțelul

Ultima echipă care va reprezenta România în cupele europene se va decide dintre Universitatea Cluj și Universitatea Craiova, după ce formația antrenată de Ioan...

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...
Ultima oră
Pe aceeași temă