11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialTăriceanu, despre audierea la DNA Brașov: Nu-mi schimbă nici proiectele politice, nici...

Tăriceanu, despre audierea la DNA Brașov: Nu-mi schimbă nici proiectele politice, nici atitudinea şi nici planurile personale

UPDATE 15.47: Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat, vineri, că prezenţa sa la Direcția Națională Anticorupție (DNA) Braşov, nu-i schimbă nici proiectele politice, nici atitudinea, motivând că nu are nicio legătură cu faptele incriminate la dosar, potrivit Agerpres.

„Aşa cum am anunţat, m-am prezentat azi la sediul DNA Braşov ca urmare a citaţiei pe care am primit-o ca martor, în dosarul 259/P/2015. În această calitate am răspuns tuturor întrebărilor puse de procurorul de caz. Legislaţia în vigoare nu-mi permite să dau detalii, deoarece faza de cercetare penală nu este publică. Pot să-i asigur pe toţi: cetăţeni, simpatizanţi, prieteni, colegi de partid, adversari politici şi, nu în ultimul rând, pe ziarişti că nu am nicio implicare cu faptele incriminate la dosar şi, ca urmare, audierea mea de azi nu-mi schimbă nici proiectele politice, nici atitudinea şi, după cum veţi vedea în zilele următoare, nici planurile personale”, a declarat șeful Senatului într-un comunicat.

El a negat orice speculaţii în legătură cu prezenţa sa la DNA: „Sigur, prezenţa mea la sediul DNA poate constitui o sursă de speculaţii şi de speranţe că aş putea fi eliminat din viaţa publică altfel decât prin mijloace democratice. Cei care cred acest lucru se vor convinge că se înşală.”

Conform comunicatului citat, preşedintele Senatului nu a fost asistat de avocat la audierea de la DNA Braşov.

 

UPDATE 13.17: Preşedintele Senatului şi co-preşedinte al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a părăsit sediul DNA Braşov, după aproximativ o oră și jumătate. Avocatul lui Tăriceanu a precizat că acesta a fost citat în calitate de martor şi că le-a dat procurorilor DNA „o declaraţie concretă, la obiect”, potrivit Agerpres.

UPDATE 11.31: Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a ajuns, vineri, la sediul DNA Brașov, pentru audieri, în calitate de martor.

————-

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, se va prezenta vineri la sediul DNA Brașov, unde este citat în calitate de martor.

Potrivit unui comunicat de presă al lui Tăriceanu, emis joi, liderul Senatului va fi audiat în dosarul omului de afaceri Remus Truică.

În mod normal, despre această citare ar fi știut doar liderul Senatului și procurorii DNA Brașov. Totuși, Călin Popescu Tăriceanu s-a declarat surprins de faptul că a fost deja întrebat, de către ziariști, despre această citare la DNA.

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă