12.7 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialPrima cursă Wizz Air pe ruta Londra - Sibiu

Prima cursă Wizz Air pe ruta Londra – Sibiu

Peste 160 de pasageri au sosit, sâmbătă seară, cu prima cursă Wizz Air Londra – Sibiu, aceasta fiind prima rută deschisă pe Aeroportul Sibiu după ce Consiliul Judeţean (CJ) a primit aprobarea Comisiei Europene să acorde ajutoare de stat pentru dezvoltarea de noi trasee.
Cursa de la Londra a fost aşteptată la aeroport de reprezentanţi ai autorităţilor locale din Sibiu şi a fost primită cu aplauze şi tunuri de apă ale pompierilor pentru a oferi "botezul” noii curse.
"Este prima cursă nouă pe care o deschidem după modernizarea aeroportului, la solicitarea sibienilor. Este primul dintr-o serie de opt trasee noi pe care intenţionăm să le deschidem. Este un pas deosebit de important pentru că stabilim astfel legături economice şi turistice cu Marea Britanie. Cursa a fost primită cu tunuri de apă, pentru că aşa se obişnuieşte să se acorde botezul noii curse”, a declarat, sâmbătă noapte, într-o conferinţă de presă, Ioan Cindrea, preşedintele CJ Sibiu, instituţie în subordinea căreia se află Regia Autonomă Aeroportul Sibiu.
Potrivit acestuia, Londra este prima nouă rută deschisă de pe Aeroportul Sibiu, după ce CJ a primit aprobarea de a oferi ajutoare de stat companiilor care deschid trasee noi de la Sibiu.
Cindrea a mai anunţat că, în următorii doi ani, vor mai exista "şapte – opt" noi trasee de la Sibiu, existând interes pentru oraşe din Spania, Franţa, Italia şi nordul Germaniei.
La rândul său, directorul Aeroportului Sibiu, Ioan Marius Gârdea, a spus că în ultimii ani numărul pasagerilor a fost în continuă creştere, intenţionându-se păstrarea acestui trend prin deschiderea noilor cuse.
Ioan Marius Gârdea a precizat că, în 2013, numărul total de pasageri care au trecut prin Aeroportul Sibiu a fost de 200.000.
Cursa Wizz Air spre Londra a fost anunţată, iniţial, cu o frecvenţă de două ori pe săptămână, dar, datorită cererii mari bani de bilete, cursa a fost stabilită de trei ori pe săptămână.
Astfel, vor exista curse către Londra în zilele de marţi, joi şi sâmbătă, dar şi curse retur în aceleaşi zile.
Preţul unui bilet porneşte de la 129 de lei, cu toate taxele incluse şi un bagaj de mână mic, fără servicii adiţionale.

Cele mai citite

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...

Maia Sandu speră ca Republica Moldova să intre în UE “până în 2030”

Președinta Maia Sandu le-a spus cetățenilor Republicii Moldova că țara lor ar putea fi primită în Uniunea Europeană până în anul 2030. "Depinde de noi...
Ultima oră
Pe aceeași temă