15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialPrima medalie de aur de la Rio, cucerită de o americancă

Prima medalie de aur de la Rio, cucerită de o americancă

Prima medalie de la Olimpiada din Brazilia a fost cucerită azi de o americancă. Este vorba de Virginia Thrasher, impunându-se în proba de tir, 10 m pușcă, informează AFP după cum consemnează Agerpres.

Thrasher, de 19 ani, le-a învins pe chinezoaicele Du Li, campioană olimpică în 2004, care a obținut argintul, și Yi Siling, deținătoarea titlului, care a intrat în posesia bronzului.

În total, 306 medalii de aur vor fi distribuite la Jocurile de la Rio.

Thrasher a primit medalia din mâinile președintelui CIO, Thomas Bach, el însuși campion olimpic în 1976, cu RFG, în proba de floretă pe echipe.

Finala s-a desfășurat după așa-zisul sistem "australian", în care sportivii cel mai slab clasați sunt eliminați unul după altul, până când în lupta pentru aur rămân numai doi concurenți.

După duelul cu Du, Thrasher, cu 208 puncte, s-a impus cu un avans de un punct asupra chinezoaicei. Cele două se vor reîntâlni pe 11 august, în proba de pușcă 50 m, trei poziții.

Medaliata cu bronz, Yi Siling, a obținut 185,4 puncte.

 

Cele mai citite

Sfârșit de drum pentru Djokovic la Roma. Sârbul a fost eliminat de locul 32 mondial

Novak Djokovic a fost eliminat din turneul ATP Masters 1.000 de la Roma și a constituit una dintre surprizele majore ale competiției. Cu toate...

CSM București, campioana României. „Tigroaicele” au reușit o nouă triplă

CSM București a învins-o sâmbătă pe CSM Târgu Jiu cu scorul de 30-27, în Sala Apollo din Capitală, în etapa cu numărul 24 din...

VIDEO. Messi și compania revin și câștigă partida cu Montreal

Inter Miami, echipa unde evoluează Lionel Messi, s-a impus cu 3-2 în meciul cu Montreal, dar argentinianul nu a reușit să înscrie. Seria lui Lionel...
Ultima oră
Pe aceeași temă