19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialPrima reacție a lui Traian Băsescu după reținerea lui Sebastian Ghiță: Toţi...

Prima reacție a lui Traian Băsescu după reținerea lui Sebastian Ghiță: Toţi ne-am fi dorit să fi continuat să vorbească. Sper că o va face după ce vine în ţară

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, la un RTV, că nu se aştepta ca Sebastian Ghiţă să fie atât de imprudent și cea mai mare greşeală pe care acesta a făcut-o a fost să meargă fratele său la el, iar acest lucru i-a fost fatal.

„Primul semn de întrebare pe care mi-l ridică este legat de faptul că a fost prins atât de uşor şi atât de aproape. Eu am fost relativ sceptic că autorităţile române vor da de el foarte repede, uite că au dat şi ăsta e un lucru bun. Când a fugit am criticat Ministerul de Interne, acum trebuie să îl felicităm. Cu poza asta nu l-aş fi recunoscut pentru nimic în lume”, a declarat Traian Băsescu.

„Este o greşeală, acelaşi tip de greşeală pe care l-a făcut Vîntu cu Popa în Indonezia când ţineau legătura pe telefoane. Faptul că fratele lui s-a dus să se întâlnească cu Ghiţă a fost eroarea fatală, pentru că toţi din anturajul lui Ghiţă erau supravegheaţi. Dacă voia să se lase prins pur şi simplu venea, nu era nevoie să mai stea şi prin beciuri pe la Belgrad. Cred că a fost un lanţ de imprudenţe ale lui Ghiţă. Îl credeam mult mai atent, mult mai instruit. Nu m-am gândit niciodată că bântuie prin Europa ca vodă prin lobodă. Mi se pare că a fost copil. Mai ales să se întâlnească şi cu fratele, a fost fatală”, a mai spus Băsescu.

Traian Băsescu a susţinut că autorităţile sârbe se vor mişca repede în ceea ce priveşte procesul său de extrădare.

„Eu cred că vor merge relativ repede, nu cred că se vor crampona autorităţile sârbe că l-au găsit cu acte de identitate false. O vor rezolva în perioada procesului de extrădare. Cred că Serbia va reacţiona rapid la solicitarea autorităţilor române. S-ar putea să existe şi o negociere şi atunci să se închidă tot. De scăpat nu va scăpa uşor”, a spus fostul preşedinte.

Traian Băsescu a adăugat: „Toţi ne-am fi dorit ca Ghiţă să fi continuat să vorbească. Sper că o va face după ce vine în ţară, autorităţile române au obligaţia să îi creeze condiţii să vorbească”.

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă a fost localizat şi reţinut la Belgrad, în noaptea de joi spre vineri. Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său în momentul capturării.

Cele mai citite

Pe timp de război, cresc acțiunile firmelor producătoare de armament

Acțiunile unor mari companii care produc echipamente militare au crescut semnificativ, în contextul războiului din Ucraina și, mai nou, al războiului din Orientul Mijlociu,...

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă