6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPrima reacţie a lui Victor Ponta după desemnarea lui Sorin Grindeanu în...

Prima reacţie a lui Victor Ponta după desemnarea lui Sorin Grindeanu în funcţia de premier: Mult succes, Sorin

Fostul prim-ministru al României, Victor Ponta, l-a felicitat pe Sorin Grindeanu, pe Facebook, pentru desemnarea în funcţia de premier al României, după ce Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind desemnarea lui Sorin Mihai Grindeanu în calitate candidat pentru şefia Executivului.

"Mult succes, Sorin!", a scris Ponta pe Facebook.

Prietenia Grindeanu – Ponta

Sorin Grindeanu a fost ministru al Comunicațiilor în guvernul Ponta iar până în acel moment a fost ajutat, în ascensiunea lui politică, de Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta.Cu toate acestea, în iulie 2015, Sorin Grindeanu, lider al PSD Timiș, părea să întoarcă armele și se declara de acord cu retragerea lui Victor Ponta din funcția de președinte al PSD.

"Vis-a-vis de retragere, sunt nici nu ştiu să descriu decizia, dar se înscrie în ceea ce Victor Ponta a promovat în această perioadă. Adică, dacă ai probleme, chiar dacă ele nu înseamnă nici măcar trimitere în judecată, să te retragi. Bineînţeles că toată lumea beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Era normal să se retragă, la fel cum şi domnul Dragnea s-a retras, chiar dacă acolo lucrurile sunt mai evoluate, e o condamnare cu suspendare, deci într-o formă era normal să ia această decizie", declara Sorin Grindeanu, citat de Mediafax.

În schimb, în noiembrie 2016, Victor Ponta apărea din nou alături de Sorin Grindeanu, cu prilejul lansării candidaților PSD Timiș în municipiul Lugoj.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat, vineri, decretul privind desemnarea lui Sorin Mihai Grindeanu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată”, a anunțat Administrația Prezidențială, într-un comunicat de presă. 

Sorin Grindeanu are la dispoziție 10 zile pentru a-și alege miniștrii și a se prezenta cu formula noului cabinet în fața Parlamentului pentru votul de învestitură.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă