20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPrimar din Prahova, cercetat după ce ar fi votat în locul unei...

Primar din Prahova, cercetat după ce ar fi votat în locul unei femei

Primarul comunei prahovene Bălţeşti, Ion Radu (PNL), este cercetat penal pentru vot multiplu, fiind acuzat că a luat buletinul de vot din mâna unei alegătoare care l-a întrebat cum se votează şi a pus ştampila în locul femeii, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Prahova, primarul Ion Radu a mers duminică la vot, iar la ieşirea de la urne o alegătoare prezentă în secţia de votare, care primise deja buletinul de vot, l-a întrebat pe primar cum se votează, moment în care edilul ar fi luat buletinul de vot din mâna femeii, ar fi pus ştampila în locul ei şi ar fi introdus buletinul în urmă, totul petrecându-se sub privirile membrilor biroului secţiei de votare.

Surse apropiate anchetatorilor susţin că primarul le-ar fi spus poliţiştilor că nu a votat în locul femeii, ci a ajutat-o pe aceasta să voteze.

Cercetările continuă în acest caz.

Duminică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova a primit mai multe sesizări privind suspiciuni de încălcare a legislaţiei electorale. Astfel, poliţiştii locali din comuna Podenii Noi au fost reclamaţi că aduc la vot alegători, folosind trei maşini ale Poliţiei Locale. Poliţia face cercetări pentru a stabili dacă sesizările se confirmă.

În comuna Măgureni, unde au loc alegeri locale parţiale pentru funcţia de primar, membrii PSD au depus plângere la Poliţie, reclamând că reprezentanţii PNL deţin copii după listele electorale. Și în acest caz poliţiştii fac verificări.

De asemenea, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova a primit o sesizare prin care patru tineri erau reclamaţi că împărţeau pe stradă fluturaşi prin care îi îndemnau pe oameni să iasă la vot, fără ca respectivele materiale să conţină sigle, sloganuri sau îndemnuri de a vota cu cineva anume. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că cei patru tineri nu se fac vinovaţi de încălcarea niciunei legi.

Cele mai citite

Accident suspect în apele teritoriale românești. O navă dinspre Ucraina a ciocnit un alt vas dar și-a continuat drumul până în Bulgaria

O navă care plecase din Ucraina, purtând pavilionul Insulelor Comore, a ciocnit un vas sub pavilionul Tanzaniei, în apele teritoriale românești, în dreptul orașului...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...
Ultima oră
Pe aceeași temă