13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialPrimari din Constanța și Tulcea au dat informații despre firme care dețin...

Primari din Constanța și Tulcea au dat informații despre firme care dețin terminale Pay-Point, unor falși procurori

Mai mulţi primari din judeţele Constanţa şi Tulcea au fost contactaţi telefonic de un bărbat, care se prezenta drept procuror DIICOT, edilii furnizându-i acestuia informaţii cu privire la fimele ce deţin terminale Pay-Point (folosite pentru încasare plăţi facturi, rate, încărcare electronică cartele telefonice, transfer de bani) din raza primăriilor respective. 

Surse judiciare au precizat că falsul procuror i-ar fi sunat în acest scop astfel pe edilii din Mereni, Poarta Albă şi Sarai – judeţul Constanţa, precum şi pe cel din Jurilovca – Tulcea. Totodată, administratorii au fost îndrumaţi de falsul procuror să se prezinte la DIICOT cu toate datele şi documentele solicitate telefonic.

”Recent câţiva primari din judeţele Constanţa şi Tulcea au fost contactaţi telefonic de către o persoană care şi-a arogat calitatea de procuror D.I.I.C.O.T. şi a solicitat prin telefon, date despre toate societăţile comerciale ce deţin terminale PayPoint din raza primăriilor respective. În baza acestor informaţii obţinute, falsul procuror D.I.I.C.O.T. a contactat administratorii societăţilor comerciale de la care a solicitat şi în unele cazuri a obţinut informaţii despre angajaţi, precum şi coduri de reîncărcare ale cartelelor de telefonie mobilă. Totodată, administratorii au fost îndrumaţi de falsul procuror să se prezinte la D.I.I.C.O.T cu toate datele şi documentele solicitate telefonic.

D.I.I.C.O.T. atenţionează că aceasta nu este o manieră de lucru proprie procurorilor şi atrage atenţia primarilor şi administratorilor societăţilor comerciale să nu ofere prin telefon informaţii de genul celor arătate, să verifice la unităţile D.I.I.C.O.T. din zonele teritoriale aferente şi să anunţe imediat poliţia de pe raza teritorială despre astfel de situaţii”, informează DIICOT.

Luni, primarul din Jirilovca s-a prezentat la Poliţie, unde a reclamat că a fost contactat de acelaşi individ, poliţiştii sesizând ulterior DIICOT, potrivit aceloraşi surse.

Cele mai citite

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...
Ultima oră
Pe aceeași temă