13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimăria Capitalei și transportatorii au făcut o înțelegere privind modul de desfășurare...

Primăria Capitalei și transportatorii au făcut o înțelegere privind modul de desfășurare a protestului din 15 septembrie

Reprezentanții asociațiilor de transportatori rutieri și primarul Capitalei, Gabriela Firea, au semnat, vineri, un protocol prin care se stabilesc regulile de desfășurare a protestului care va avea loc, în 15 septembrie, în Piața Victoriei. Astfel, la manifestațiile organizate ca reacție la scumpirea polițelor RCA vor participa cel mult 5.500 de persoane și un număr maximum de 5.000 de mașini, potrivit News.ro.

Protocolul precizează și orele de desfășurare a protestului – între ora 09.00 și 15.00 – şi traseele de afluire pentru participanţii la mitingul de protest. 

Protestul este organizat de Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România COTAR, Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale (ARTRI), Asociaţia Patronală a Transportatorilor Europa 2002 (APTE2002), Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) şi Asociaţia Operatorilor de Transport Rutier Apulum.

Amploarea protestului este mai mică decât cea anunţată anterior. Patronatele din transporturile rutiere au ameninţat în mai multe rânduri că vor declanşa un protest la nivel naţional, la care ar putea participa 40.000 de camioane. 

Un protest anunţat în 18 aprilie a foat anulat de către transportatori, după ce au primit promisiuni că solicitările legate de poliţele RCA se vor rezxolva. 

În ultimas perioadă, sute de şoferi de camioane, autobuze, microbuze şi autoturisme au protestat în mai multe judeţe din ţară, inclusiv pe centura Capitalei, faţă de scumpirea poliţelor RCA prin îngreunarera traficului, circulând cu viteză foarte mică. 

Transportatorii au cerut Guvernului să introducă prin Ordonanţă de Urgenţă mai multe măsuri prevăzute în proiectul noii legi a RCA, aflată în dezbatere în comisiile parlamentare. 

Joi, Guvernul a anunţat că va lansa în dezbatere publică un proiect de Ordonanţă de Urgenţă în acest sens. 

 

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...
Ultima oră
Pe aceeași temă