10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimăria Rădăuţi a rămas fără conducere

Primăria Rădăuţi a rămas fără conducere

Primăria municipiului Rădăuţi a rămas, de luni, fără conducere, în condiţiile în care primarul Aurel Olărean este suspendat, fiind în arest preventiv, Consiliul Local este dizolvat, iar mandatul secretarului interimar s-a încheiat, informează Mediafax.

Citește și: Rădăuți, orașul nimănui

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a declarat că mandatul secretarului interimar se încheie luni, la sfârşitul programului de lucru.

El a arătat că, în aceste condiţii, va informa, marţi dimineaţă, Ministerul Afacerilor Interne despre situaţia din municipiul Rădăuţi, unde nu mai este conducere, iar soluţionarea acestei situaţii nu a fost prevăzută de lege.

Fostul viceprimar interimar cu atribuţii de primar al municipiului Rădăuţi, Tiberiu Maerean, a declarat corespondentului MEDIAFAX că de acum, la primul etaj al Primăriei, unde sunt birourile primarului, viceprimarului şi secretarului, nu mai lucrează nimeni.

“Primul etaj e liber complet acum. Putem pune un anunţ: De închiriat”, a spus Maerean.

El a mai precizat că, probabil, atribuţiile secretarului vor fi preluate de şeful Serviciului administraţie publică, achiziţii publice şi resurse umane din Primăria Rădăuţi, Elena Mitric.

Citește și: UPDATE. VIDEO. Primarul din Rădăuți, arestat

Maerean a arătat că, în urmă cu şase luni, când era viceprimar cu atribuţii de primar, a inclus în fişa postului şefului Serviciului de administraţie publică şi atribuţii de secretar.

“Nu e un impas de neieşit”, a spus Maerean, care a explicat că, în situaţia actuală, şeful Serviciului administraţie publică va gestiona treburile curente ale Primăriei până când se va organiza concursul de secretar al municipiului.

El consideră că vor trebui organizate şi alegeri parţiale pentru Consiliul local.

Până în 27 aprilie, secretarul interimar al municipiului Rădăuţi, Adrian Onciul, transferat de la Primăria Marginea, a asigurat conducerea Primăriei, el având atribuţii limitate, respectiv doar de gestionare a treburilor curente.

Prefectura Suceava a transmis atât Ministerului Afacerilor Interne, cât şi Autorităţii Electorale Permanente un proiect de hotărâre de guvern pentru organizarea în 31 mai a alegerilor parţiale în municipiul Rădăuţi pentru Consiliul Local, care a fost dizolvat.

În prezent, primarul ales al municipiului Rădăuți Aurel Olărean este suspendat din funcție, el aflându-se în arest preventiv.

Consiliul Local al municipiului Rădăuţi a fost dizolvat, la sfârșitul lunii martie, prin hotărâre judecătorească definitivă.

De la suspendarea lui Olărean, în septembrie 2014, după arestarea sa, până la dizolvarea Consiliului Local, funcţia de primar a fost asigurată de viceprimar. După dizolvarea CL Rădăuţi, consilierii locali, inclusiv viceprimarul cu atribuţii de primar, au pierdut mandatul.

Tribunalul Suceava a decis, în 9 octombrie 2014, dizolvarea de drept a Consiliului Local Rădăuţi şi a admis astfel cererea formulată de Prefectura Suceava de dizolvare a CL, care nu s-a întrunit două luni consecutiv în şedinţă, deşi a fost convocat conform prevederilor legale.

Decizia Tribunalului Suceava a fost contestată, iar Curtea de Apel Suceava a respins recursul. Astfel, Curtea de Apel Suceava a menţinut, în 31 martie, decizia Tribunalului Suceava, iar Consiliul Local Rădăuţi a fost dizolvat de drept.

Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă