15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialPrimarul comunei Prunișor, reținut pentru 24 de ore

Primarul comunei Prunișor, reținut pentru 24 de ore

Procurorii DIICOT Mehedinți l-au reținut pentru 24 de ore pe primarul social-democrat al comunei Prunișor, Nandi Covlea, conform Agerpres. Edilul este acuzat de comiterea unui prejudiciu creat bugetului statului prin evaziune fiscală de peste șase milioane de lei.

Surse apropiate cazului au declarat pentru Agerpres că din alte șapte persoane ridicate în urma perchezițiilor efectuate marți la câțiva suspecți implicați în dosarul respectiv din județele Mehedinți, Gorj și Timiș două au fost reținute împreună cu primarul comunei mehedințene Prunișor.

Procurorii DIICOT, sprijiniți de ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Craiova și Timișoara și Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți au desfășurat marți 22 de percheziții domiciliare pe raza județelor Mehedinți, Timiș și Gorj, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări infracționale organizate specializată în infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani.

Conform rechizitoriului, în cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupării destructurate au identificat agenți economici interesați să-și diminueze ilegal baza impozabilă prin înregistrarea în documentele contabile a unor operațiuni comerciale nereale, după care, prin firmele controlate de către ei prin interpuși au emis facturi aferente operațiunilor fictive derulate cu societățile comerciale respective pe care le-a furnizat în schimbul unor comisioane cuprinse între 3 și 10% din valoarea stabilită în acestea.

Astfel, în cursul anilor 2009 — 2013, firmele controlate de liderii grupării au efectuat livrări nereale de mărfuri către mai multe firme, care în acest fel și-au redus artificial profiturile prin diminuarea masei impozabile, situație care a condus la prejudicierea bugetului consolidat al statului cu suma de peste 6.000.000 de lei, constând în TVA și impozit pe profit deduse în mod nelegal.

Reprezentanții legali și persoanele împuternicite pe conturile societăților comerciale de unde au fost efectuate retragerile masive de numerar, în înțelegere cu reprezentanții legali ai societăților comerciale care au avut calitatea de ordonator pentru tranzacțiile financiare respective au disimulat adevărata natură a circulației acestor fonduri, cunoscând că banii provin din săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Cele mai citite

Cluj: Spălare de bani și trafic de droguri. Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane

Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane în urma unei investigații referitoare la constituirea unui grup infracțional specializat în trafic de droguri și spălare de...

VIDEO. Mesajul lui Mbappe. Francezul a anunțat oficial că va părăsi PSG. “Este ultimul meu an”

După șase ani de activitate la Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe (25 de ani) a luat decizia de a pleca. Speculațiile din presa internațională s-au...

Rafila: Evoluţia artistului Florin Piersic este una favorabilă

Evoluţia artistului Florin Piersic, operat la Spitalul "Foişor" din Capitală, este una favorabilă, a anunţat sâmbătă ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, potrivit agerpres.ro. "Am şi eu...
Ultima oră
Pe aceeași temă