11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialPrimarul din Băile Herculane și secretara lui, ARESTAȚI la domiciliu. Ce acuzații...

Primarul din Băile Herculane și secretara lui, ARESTAȚI la domiciliu. Ce acuzații le aduc anchetatorii

Primarul din Băile Herculane, Nicuşor Vasilescu, şi secretara sa au fost arestați la domiciliu pentru abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu, fiind acuzați că au vândut unui om de afaceri, la preţuri subevaluate, mai multe imobile din oraș aparţinând municipalității, scrie Mediafax

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, Tribunalul Caraș-Severin a dispus ca primarul din orașul Băile Herculane, Nicușor Vasilescu (PSD), și secretara acestuia, Aurelia Dumitrache, să fie arestați la domiciliu, în urma unor percheziții făcute vineri la sediul primăriei.

Nicușor Vasilescu este acuzat de abuz în serviciu (două acte materiale), iar Aurelia Dumitrache, de complicitate la abuz în serviciu (două acte materiale).

Ofițeri de la Direcția Generală Anticorupție – Serviciile Județene Caraș-Severin și Mehedinți, cu sprijinul Jandarmeriei Caraş-Severin, sub coordonarea procurorilor, au făcut, vineri, zece percheziţii la sediul Primăriei Băile Herculane, la sediile unor societăţi comerciale, precum şi la locuințele unor persoane din judeţul Caraş-Severin şi municipiul Bucureşti.

În urma perchezițiilor, primarul Nicuşor Vasilescu şi Aurelia Dumitrache au fost reținuți pentru 24 de ore, apoi au fost prezentați magistraților de la Tribunalul Caraș-Severin.

“În referatul cu propunere de arestare întocmit de procurori s-a reţinut faptul că inculpaţii, în calitate de funcţionari ai Primăriei Băile Herculane, primar şi secretar, au înstrăinat, la preţuri subevaluate şi fără respectarea prevederilor legale, mai multe imobile aparţinând oraşului Băile Herculane”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit unor surse judiciare, cei doi ar fi vândut mai multe imobile, terenuri și clădiri din centrul istoric al orașului Băile Herculane, la preț foarte mic, unui om de afaceri.

Cele mai citite

O delegație condusă de ministrul Economiei, Ștefan-Radu Oprea, a vizitat sediul Hanwha Aerospace din Coreea de Sud

Oficialii români se află în Coreea de Sud, unde discută detaliile unei eventuale cooperări cu industria de apărare a națiunii asiatice, potrivit defenseromania.ro. Parteneriatul strategic...

Prețului RCA-ului, plafonat. Transportatorii acuză că este o păcăleală

Prețurile RCA ar putea rămâne plafonate până la 30 iunie 2024. Este propunerea Ministerului de Finanțe, care a pus aseară în dezbatere publică un proiect de hotărâre...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...
Ultima oră
Pe aceeași temă