4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Primarul din Comarnic: Din cauza cumnatului lui Ponta și a firmei...

FOTO. Primarul din Comarnic: Din cauza cumnatului lui Ponta și a firmei Euroconstruct, Comarnicul arată ca după BOMBARDAMENT

UPDATE miercuri, ora 06.30

Iulian Cristian Herțanu, cumnatul lui Victor Ponta, a fost REȚINUT de procurorii anticorupție din Ploiești pentru constituire de grup infrațional organizat cu scopul de a  frauda fonduri europene. Frauda este de  circa 7,8 milioane de lei. Herțanu este acuzat și de evaziune fiscală, prejudiciul adus statului fiind de 2,5 milioane de lei.

UPDATE : ora 23.30 Procurorii anticorupție au reținut a doua persoană în dosarul în care cumnatul lui Victor Ponta este audiat  și la această oră la DNA Ploiești.

După ce l-au reținut pe Mihail Coman, consilierul plantat de grupul infracțional organizat al cumnatului premierului României la HidroPrahova pentru a asigura sifonarea banilor, procurorii l-au reținut și pe Vladimir Răzvan Ciorbă, administrator şi asociat la SC CVR Asfalt Construct Group SRL, SC CVR Activities Group SRL Bucureşti şi SC Gefam Pro SRL Dobroeşti. 

Ciorbă  este suspectat că, împreună cu Iulian Herţanu, precum şi cu Mihail Marian Coman, administrator şi asociat la SC Indserv SRL Ploieşti şi SC Indserv Proiect SRL Ploieşti şi apoi angajat al SC Hidro Prahova SA pe funcţia de consilier al directorului general Dumitru Pantea (din mai 2012), "au constituit un grup infracţional pentru a acţiona în vederea câştigării frauduloase a contractului de lucrări având ca obiect «Extindere reţele de canalizare în oraşul Comarnic»

În dosar s-a început urmărirea penală și față de deputații PSD Sebastian Ghiță și Vlad Cosma, precum și față de președintele Consiliului Județean, Mircea Cosma. Cei trei sunt acuzați de protejarea grupului infracțional organizat și sunt sub control judiciar, măsură preventivă care îi obligă să se prezinte la Poliție de două ori pe săptămână  și la procuror ori de câte ori sunt chemați. de asemenea, nu pot părăsi țara și nu pot lua legătura intre ei sau cu alți inculpați, făptuitori sau martori din dosar. 

——

 

Primarul din Comarnic, Dorian Botoacă, a declarat, pentru România liberă, că, din cauza lucrărilor efectuate de firma Grossman, a lui Iulian Herțanu, și a Euroconstruct, orașul arată ”ca după bombardament”.

”Din cauza cumnatului lui Ponta, de la firma Grossman, și din cauza firmei Euroconstruct, Comarnicul arată de doi ani ca după bombardament. Contractul început în ianuarie 2012 trebuia finalizat în februarie 2014. Suntem în februarie 2015 și nici după un an nu sunt realizate. Eu, ca inginer constructor, vă spun că nici 70% din lucrări nu sunt realizate și sunt și prost făcute. Au montat conducte pentru canalizare de 250 mm peste tot, deci conductele pornesc de sus cu această dimensiune, iar spre vale, trebuia diametrul mărit, pentru că este canal colector. Apele preluate de pe versanți intră în canalul colector și pot fi sparte conductele colectoare”, a spus primarul Botoacă.

Citește și: Bani europeni, sub preșul familiei Ponta. Sebastian Ghiță, lipit de afacere

Totodată, edilul a mai arătat că ”din cauza lor, nu pot termina contracte de modernizare cu termene de finalizare în august 2015 și pierd 4 milioane de euro, bani europeni. Din cauza lor, sunt pierduți acești bani”.

”Nu mai că localnicii mă bombardează pe mine cu presiuni, în loc să fie revoltați pe cei de la Consiliul Județean, că ei au făcut așa-zisa licitație și au dat lucrările către Herțanu și Euroconstruct”, a mai declarat Dorian Botoacă.

Citește și: Ghiţă, suspect în dosarul de evaziune al cumnatului premierului Ponta

Firma SC Hidro Prahova SRL, care a semnat contractul cu firmele Grossman și Euroconstruct, pentru realizarea rețelei de canalizare din Comarnic, este deținută în proporție de 70% de CJ Prahova, iar 30% se împart între orașele și comunele din județ, în procente de 1-2%.

SC HidroPrahova SRL a achiziţionat circa şapte pachete de lucrări publice pentru canalizare, alimentare cu apă şi epurare apă, valoarea contractelor depăşind 100 milioane lei. Din aceste fonduri alocate lucrărilor, peste 50% ar fi fost deturnate.

Citește și: Vlad şi Mircea Cosma, audiaţi la DNA Ploieşti în dosarul cumnatului premierului Ponta

În acest dosar, sunt cercetați cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu, omul de afaceri Sebastian Ghiță, deputatul Vlad Cosma și tatăl său, fost șef al CJ Prahova, Mircea Cosma.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă