24.7 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialFost primar din Copăceni, REȚINUT pentru șpagă

Fost primar din Copăceni, REȚINUT pentru șpagă

Primarul comunei Copăceni, Ioan Rădulescu, a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii anticorupție, care au dispus și punerea în mișcare a acțiunii penale în cazul edilului, pentru luare de mită și trafic de influență, potrivit unui comunicat al DNA. 

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cursul lunii martie 2008, Rădulescu, în calitate de primar al comunei Copăceni (calitate ce îi conferea de drept funcţia de preşedinte al Comisiei Locale de Fond Funciar Copăceni), a pretins şi primit de la o persoană denunţătoare suma de 150.000 de euro (din care, ulterior, i-a restituit acestuia 10.000 de euro, în echivalent lei). 

În schimbul banilor, Rădulescu urma să intervină pe lângă ceilalţi membri ai Comisiei Locale, astfel încât suprafeţele de teren ale unor persoane fizice ce aveau emise titluri de proprietate pe diverse suprafeţe de teren din comuna Copăceni şi care intenţionau să înstrăineze dreptul de proprietate, să fie poziţionate una lângă alta în cadrul unui plan parcelar (întocmirea acestuia fiind un atribut al Comisiei Locale de Fond Funciar Copăceni). 

Ulterior, terenurile respective urmau să fie alipite în beneficiul  denunţătorului cumpărător, având ca rezultat obţinerea unei suprafeţe de teren mai mare, ca şi tot unitar, până la o suprafaţă totală de 10 – 20 de hectare de teren agricol.

Procurorii arată că, în luna octombrie 2015, pe fondul discuţiilor purtate cu reprezentanţii persoanei denunţătoare (ce îi solicitau definitivarea lucrării parcelare în condiţiile stabilite iniţial sau în caz contrar restituirea „datoriei” de 140.000 de euro), Rădulescu (în contextul în care nu mai exercita funcţia de primar al comunei Copăceni) a pretins foloase constând în nerestituirea „datoriei” de 140.000 de euro, urmând ca în schimb să intervină pe lângă actualii membri ai Comisiei Locale de Fond Funciar al comunei Copăceni, în vederea definitivării planului parcelar conform înţelegerii iniţiale avute cu denunţătorul la nivelul lunii martie 2008.

Cele mai citite

VIDEO. Jose Mourinho consideră că a luat decizia greșită când a refuzat naționala Portugaliei

Jose Mourinho, "The special one", a sosit în România pentru a lua parte la meciul de "final" al Generației de Aur, difuzat în seara...

Reforma poliției americane s-a amânat chiar și la patru ani de la decesul lui George Floyd

Moartea lui George Floyd a devenit un strigăt de mobilizare pentru echitate și justiție rasială, dar patru ani mai târziu, calea spre o reformă...

Gheorghe Hagi, nostalgic înainte de meciul de “ADIO” al “Generației de Aur”: “Timpul s-a scurs, au trecut ani mulţi… “

Gheorghe Hagi, legendă a fotbalului românesc și fost căpitan al primei reprezentative de fotbal a României, a făcut declarații emoționante sâmbătă, în cadrul unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă