12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialPrimarul din Mangalia, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Primarul din Mangalia, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, pentru primarul din Mangalia, Zanfir Iorguș, întrucât este acuzat de abuz în serviciu, conform unui comunicat remis de DNA.

Anchetatorilor susțin că cei doi ar fi prejudiciat bugetul local cu suma de 490.011,12 lei. 

De asemenea, anchetatorii, au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, și pentru viceprimarul municipiului Mangalia, Paul Liviu Botaș.

”În perioada decembrie 2006 – 04.10.2007, inculpatul Iorguș Zanfir, în calitate de primar al mun. Mangalia, în mai multe rânduri, nu a îndeplinit şi respectiv a îndeplinit în mod defectuos mai multe acte legate de atribuţiile de serviciu care decurgeau din funcţia publică arătată, prin aceea că nu a organizat o procedură de achiziţie publică conform OUG nr.34/2006, pentru executarea obiectivului de investiţii Obor de animale. Executarea lucrării nu avea aprobarea consiliului local, iar plăţile au fost făcute în mod nelegal, din fonduri publice, către SC Euro Coram SRL, pentru o lucrare în fapt neexecutată, prin care a prejudiciat bugetul local al mun.Mangalia cu suma de 490.011,12 lei”, se arată în rechizitoriul DNA.

 

Anchetatorii susțin, de asemenea, că viceprimarul Paul Liviu Botașa fost cel care a condus comisia de evaluare a ofertelor şi a atribuit contractul pentru realizarea obiectivului de investiţii Obor de animale, în cadrul unei proceduri flagrant contrare prevederilor OUG nr.34/2006, către SC Euro Coram SRL, deşi oferta acesteia era neconformă.

În perioada 22.03.2007 – 19.04.2007, acesta a efectuat mai multe plăţi nelegale din fonduri publice către societatea menţionată, pentru o lucrare în fapt neexecutată, ceea ce a dus la prejudicierea bugetului local.

Procurorii DNA luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra mai multor terenuri intravilane din localitatea Neptun, ce aparțin primarului Iorguș Zanfir, pentru recuperarea prejudiciului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa cu propunerea de a menţine măsurile asigurătorii luate în cursul urmăririi penale.

 

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă