15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimarul din Năvodari a fost condamnat la închisoare cu executare, pentru mită

Primarul din Năvodari a fost condamnat la închisoare cu executare, pentru mită

Curtea de Apel Constanţa a decis, vineri, condamnarea primarului oraşului Năvodari, Nicolae Matei, la un an şi şase luni de închisoare cu executare pentru dare de mită, informează Agerpres.

Sentinţa de vineri a instanţei este definitivă. 

În acelaşi dosar, judecătorii au dispus condamnarea lui Nicolae Vâlcu la un an de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru mărturie mincinoasă şi fals în declaraţii. 

Pe 10 decembrie 2012, Nicolae Matei a fost trimis în judecată, de procurorii DNA, pentru dare de mită, după ce i-a solicitat unui ofiţer de poliţie judiciară cu funcţie de conducere (denunţător în cauză) să-i ofere protecţie în anchetele penale care-l vizau şi să intervină în aceste anchete pe care inculpatul le considera abuzive, nejustificate şi motivate politic. 

Conform DNA, “inculpatul Matei Nicolae i-a promis ofiţerului de poliţie, iar la data de 25 octombrie 2012 i-a şi dat acestuia două loturi de teren situate în Năvodari, cu o valoare de piaţă de 46.160 de euro”. 

Terenurile au fost date indirect, prin intermediari, cu simularea unor vânzări consemnate în două contracte, pentru care s-ar fi plătit 59.000 lei, în realitate neplătindu-se niciun ban. 

“În realitate nu s-a plătit nici un ban. În acel context, la data încheierii contractelor, unul dintre intermediari, Vâlcu Nicolae a dat, în faţa notarului, o declaraţie care nu corespunde adevărului, susţinând că a primit suma de 59.000 lei, reprezentând preţul achiziţionării a două loturi de teren din Năvodari, loturi care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare autentificate de notarul respectiv. Ulterior, în faţa organelor de urmărire penală, inculpatul Vâlcu Nicolae a dat declaraţii mincinoase”, potrivit rechizitoriului procurorilor anticorupţie.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cât de des ar trebui să faci rotația anvelopelor?

Deoarece anvelopele se uzează diferit pe puntea față comparativ cu cele de pe puntea spate, acestea trebuie rotite periodic pentru a nu ajunge în...

Turcia întârzie încheierea acordului de deminare în Marea Neagră între România, Bulgaria și Ucraina

Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă în vigoare din cauza lipsei ratificării...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. Pentru a marca acest moment aniversar, anul acesta va fi utilizat un nou...
Ultima oră
Pe aceeași temă