14.9 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialPrimarul din Reghin, reţinut, într-un dosar de luare de mită

Primarul din Reghin, reţinut, într-un dosar de luare de mită

Primarul municipiului Reghin, Maria Precup, a fost reţinut, marţi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Târgu Mureş, într-un dosar de luare de mită şi abuz în serviciu, informează Mediafax.

NA arată că primarul a pretins, în vara anului 2012, administratorului unei societăți comerciale o sumă de bani pentru o anumită persoană, pentru ca, în schimb, edilul să accepte la plată decontarea unor lucrări neexecutate de către respectiva societate, în cadrul unui proiect de amenajare a unei străzi din municipiul Reghin.

Persoana ce urma să beneficieze de banii ceruți drept mită de primar era reprezentanta altei societăți comerciale față de care se instituiseră măsuri de executare silită pe motive de neplată a obligațiilor către bugetul de stat.

Astfel, suma de 26.040 lei a fost remisă de administratorul societății comerciale, sub forma unei vânzări – cumpărări mascate, banii fiind virați direct în conturile trezoreriei, pentru a fi stinse obligațiile societății datornice către bugetul de stat și pentru care Administrația Finanțelor Publice Reghin instituise măsuri de executare silită.

În 4 septembrie 2012, conform înțelegerii, primarul Precup a acceptat la plată și a decontat o lucrare care nu fusese executată de societatea al cărei reprezentant a remis banii.

Prejudiciul cauzat municipiului Reghin este de aproximativ 75.000 lei, reprezentând lucrări neefectuate, și în consecință, un folos necuvenit societății comerciale care trebuia să execute lucrările de amenajare.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Maria Precup a fost consilier local, apoi viceprimar, iar în 2012 a fost aleasă primar al municipiului Reghin.

Numele primarului din Reghin a fost implicat, în 2013, şi într-un dosar de corupţie în care procurorii anticorupţie susţineau că 19 inculpaţi, între care fostul edil al municipiului, Nagy Andras, ar fi aprobat vânzarea unui teren în suprafaţă de aproape 6.000 de metri pătraţi din Reghin către o societate comercială din localitate, fără licitaţie publică şi la un preţ subevaluat, iar fostul edil ar fi procedat la un schimb cu unul dintre consilierii locali, Lucia Bucin, în urma căruia i-a cedat gratuit firmei acesteia un teren de aproape 3.800 de metri pătraţi, proprietate a statului român. DNA susţinea că, astfel, Primăria Reghin a fost prejudiciată cu 69.861,9 euro.

 

Cele mai citite

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...

Israelul face un abuz grav asupra Associated Press: i-a închis transmisiunea în direct a acesteia pe tema evenimentelor din Fâşia Gaza

Associated Press a anunţat că oficiali israelieni au confiscat o cameră video şi echipament de emisie aparţinând agenţiei de presă şi au închis transmisiunea...
Ultima oră
Pe aceeași temă