19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimarul din Slobozia, urmărit penal pentru o autorizație ilegală

Primarul din Slobozia, urmărit penal pentru o autorizație ilegală

Primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica, este urmărit penal de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, întrucât a eliberat o autorizaţie de construcţie a unei staţii peco, fără a exista toate avizele favorabile necesare, informeaza Mediafax.

Alături de edil, mai sunt cercetaţi penal şi un secretar din cadrul Primăriei Municipiului Slobozia, Gabriela Agripina Costea, şi şeful Serviciului Urbanism din cadrul Primăriei Municipiului Slobozia, Corneliu George Marian.

"Din probatoriul administrat până în acest moment al urmării penale rezultă că suspecţii au eliberat o autorizaţie pentru construirea unei staţii peco în municipiul Slobozia, fără a exista la momentul eliberării toate avizele favorabile necesare", susţin procurorii.

Edilul din Slobozia mai este implicat într-o anchetă, în cadrul căreia procurorii au făcut mai multe percheziţii în 2014, inclusiv la primăria municipiului.

Anchetatorii suspectează că s-au folosit ştampilele Primăriei Slobozia pentru înmatricularea mai multor autoturisme de lux.

Alexandru Stoica, este suspectat că ar fi falsificat certificatele fiscale pentru trei maşini de lux, folosind ştampila primăriei, astfel încât din acte să reiasă că impozitele datorate statului au fost achitate, potrivit unor surse din Poliţie.

Primarul Alexandru Stoica ar fi ştampilat documentele care certificau plata impozitului anual datorat statului, calculat în funcţie de capacitatea cilindrică a fiecărui autoturism, pentru un Mercedes S Class, un BMV seria 5 şi un Audi A8, maşini care ulterior au fost vândute unor cumpărători de bună-credinţă.

Anchetatorii au precizat că gruparea, din care ar fi făcut parte şi primarul Alexandru Stoica, era condusă de liderul interlop Viorel Daniel Duţu, cunoscut în Ialomiţa pentru infracţiuni cu violenţă, şantaj şi cămătărie.

Cele mai citite

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă