21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialPrimarul din Târgovişte, condamnat pentru abuz în serviciu, a rămas fără mandat

Primarul din Târgovişte, condamnat pentru abuz în serviciu, a rămas fără mandat

Prefectul de Dâmbovița a semnat ordinul prin care încetează mandatul primarului din Târgoviște, Gabriel Boriga, informează Mediafax. Edilul, care este condamnat la închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, a anunțta că va costesta ordinul în instanță.

Prefectul de Dâmbovița a emis, joi, Ordinul nr. 89/19.06.2014 privind constatarea încetării mandatului primarului municipiului Târgoviște, Gabriel Florin Boriga, documentul fiind emis în contextul în care, în luna mai, primarul Gabriel Boriga a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, anunţă Prefectura Dâmboviţa într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, data organizării alegerilor pentru funcţia de primar va fi stabilită de Guvern, la propunerea prefectului judeţului.

Primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga, a declarat, joi, că va contesta în instanţă documentul emis de prefectul Victor Sanda, prin care se constată încetarea mandatului său.

În 22 mai 2014, Gabriel Boriga a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, sentinţa fiind pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti, care a respins apelul formulat la decizia de condamnare de trei ani cu suspendare pronunţată în luna aprilie a anului trecut de Judecătoria Târgovişte.

Gabriel Boriga a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, în procesul de corupţie privind achiziţia la preţuri supraevaluate a unor echipamente pentru locuri de joacă.

La momentul rămânerii definitive a sentinţei, Gabriel Boriga declara pentru MEDIAFAX că respectă decizia instanţei şi că rămâne în funcţie, întrucât în sentinţa pronunţată de magistraţi nu există nicio restrângere a drepturilor sale, în sensul de a putea sau nu să ocupe funcţii publice.

"Respect decizia instanţei de judecată, asta trebuie să facem cu toţii într-un stat de drept. Rămân în funcţie, pentru că nu există niciun impediment în această privinţă", afirma Gabriel Boriga.

În acest dosar de corupţie, alături de Gabriel Boriga au fost condamnaţi Gheorghe Simoiu, finul primarului Gabriel Boriga, patron al SC Utilex Construct SRL Pucioasa, care a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, iar Mihai Olaru, directorul fostei Direcţii de Construcţii din cadrul Primăriei Târgovişte, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.

Primarul Gabriel Boriga a fost trimis în judecată în luna mai 2011 de către procurorii DNA Ploieşti, alături de Gheorghe Simoiu, finul său, patronul firmei SC Utilex Construct SRL Pucioasa, şi de directorul fostei Direcţii de Construcţii a Primăriei Târgovişte, în prezent SC Municipal Construct SA Târgovişte, Mihai Olaru, pentru prejudicierea bugetului Consiliului Local Târgovişte cu suma de 399.832,12 de lei, aproximativ 100.000 de euro, reprezentând achiziţia supraevaluată de echipamente pentru amenajarea locurilor de joacă.

Gabriel Boriga este la al doilea mandat de primar, ales din partea PDL. În prezent, Boriga este suspendat din PDL.

Cele mai citite

Cluj: Spălare de bani și trafic de droguri. Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane

Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane în urma unei investigații referitoare la constituirea unui grup infracțional specializat în trafic de droguri și spălare de...

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...

Marcel Ciolacu critică conducerea liberală a Primăriei Constanţa: “Lipsesc cu desăvârșire”

Marcel Ciolacu, în calitate de președinte al PSD și premier, a criticat conducerea liberală a Primăriei Constanța, afirmând că performanța administrativă, investițiile și accesarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă