20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPrimarul din Techirghiol, prins când lua șpagă 40.000 lei, arestat preventiv

Primarul din Techirghiol, prins când lua șpagă 40.000 lei, arestat preventiv

Primarul orașului Techirghiol, Adrian Stan, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce Tribunalul Constanța a admis sâmbătă cererea DNA de a emite mandat pe numele lui. Edilul a fost prins în flagrant, vineri, de procurorii anticorupție, când lua mită 40.000 de lei.

Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată.

Citeşte şi: Primarul din Techirghiol, prins de DNA când lua șpagă 40.000 lei

Primarul Adrian Stan a fost reținut vineri de procurorii anticorupție după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mită. El este acuzat de luare de mită, în formă continuată.

Între anii 2013 și 2015, edilul a primit bani de la un om de afaceri, pentru a întocmi acte privind un contract de execuție lucrări. 

În 13 octombrie, Adrian Stan a pretins de la omul de afaceri sumele de 40.000 lei și respectiv 64.000 lei, reprezentând un procent de aproximativ 4% din facturile de 1.100.000 lei și respectiv 1.600.000 lei, care urmau să fie emise de societatea denunțătorului în temeiul aceluiași contract și achitate de Primăria orașului Techirghiol.

În baza acestei înțelegeri, la data de 23 octombrie 2015, primarul a primit de la aceeași persoană suma de 40.000 lei, când procurorii au înregistrat flagrantul. 

 

 

Cele mai citite

CNAIR va prelua de la Primăria Lugoj construirea unui nou rutier pe centura orașului

CNAIR va construi cu fonduri europene un nod rutier pe DN 6 Centura Lugoj la intersecția cu DJ 680 (lângă producătorul de piese auto...

Mircea Geoană critică dur sistemul de vot din România: Este cel mai primitiv din toată Europa

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul...

Starea de sănătate a lui Robert Fico este una “pozitivă”

Prognoza referitoare la evoluția stării de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este încurajatoare", a declarat sâmbătă ministrul slovac al...
Ultima oră
Pe aceeași temă