17.8 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialPrimarul din Varna ordonă evacuări cu forţa din locuinţe care prezintă risc

Primarul din Varna ordonă evacuări cu forţa din locuinţe care prezintă risc

Primarul din Varna Ivan Portnih a declarat că autorităţile locale emit ordine de evacuare cu forţa în contextul în care unele persoane refuză să-şi părăsească locuinţele care prezintă riscuri, relatează site-ul Novinite.com, potrivit Mediafax.

Într-un interviu acordat duminică postului naţional de televiziune, Portnih a declarat că autorităţile locale se pregătesc pentru evacuări de urgenţă, din cauza refuzului unor persoane – care locuiesc în clădiri ce prezintă riscuri – de a le păsări.
Oraşul Varna de la Marea Neagră depune eforturi în cadrul unor intervenţii în urma inundaţiilor fără precedent, soldate cu 11 morţi în cartierul rezidenţial Asparuhovo, joi şi vineri, potrivit dnevnik.bg.

Primarul a subliniat că autorităţile vor solicita ajutorul poliţiei în vederea evacuării imediate a persoanelor care locuiesc în aproximativ 20 de clădiri aflate într-o stare precară.

El a anunţat că sunt în curs lucrări de reparaţii în toate cartierele rezidenţiale din oraş şi că principalele drumuri au fost eliberate. Aproximativ 800-900 de persoane erau implicate duminică în intervenţii la nivelul insfrastructurii şi unor case, inclusiv un număr important de voluntari, a precizat acesta. Autrităţile au lansat deja operaţiuni de decontaminare şi împotriva ţânţarilor, în anumite zone, a adăugat Portnih.

Cele mai citite

Curtea Constituțională discută sesizarea privind comasarea alegerilor

Curtea Constituţională a României (CCR) dezbate, astăzi, sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în legătură OUG privind organizarea alegerilor din 9 iunie.Este...

România are toate şansele să devină un adevărat hub regional în domeniul logistic (analiză Frames)

România are toate şansele să devină un adevărat hub regional în domeniul logistic, al producţiei şi al serviciilor transfrontaliere, potenţialul de investiţii în dezvoltarea...

Contraoferta lui Xi Jinping la Europa cu două viteze

Liderul chinez Xi Jinping a vizitat recent trei state europene: Serbia (care nu e membră a UE), Franța și Ungaria. Peste tot i s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă