14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE: Cum se apără Nichita la tribunal: ”Nu mă simt vinovat, câtă...

UPDATE: Cum se apără Nichita la tribunal: ”Nu mă simt vinovat, câtă vreme e normal să ți se aprindă călcâiele după o femeie”

UPDATE: Gheorghe Nichita a declarat, la ieșirea de la CAB, că așteaptă sentința și că speră să rămână în libertate. 

”Sper să rămân în libertate, așa e și normal să fie. Aștept sentința. Deoarece sunt sub control judiciar u vă răspund la multe întrebările. Sunt un om al regulilor și vreau să le respect. Nu mă simt vinovat câtă vreme e normal să ți se aprindă călcâiele după o femeie. Restul e cancan. Nu am dorit nicio secundă să duc partidul în acest scandal, pentru că este un scandal. Cred cu tărie că acest lucru trebuia făcut (autosuspendarea din PSD n.r).”, a spus Nichita. 

Primarul Iașiului a precizat că îi pare rău de ceea ce i se întâmplă lui Cristian Adomniței, președintele CJ Iași. 

”Îmi pare rău pentru ceea ce i se întâmplă, îi țin pumnii și sper să fie eliberat”, a precizat ediul.

——-

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, cercetat sub control judiciar pentru fapte de corupţie, a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) unde se judecă contestaţia făcută de procurorii DNA care cer arestul preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Anterior, instanţa a hotărât ca primarul să fie cercetat sub control judiciar, măsură care a fost contestată de procurorii anticorupţie.

Decizia de vineri este definitivă.

Gheorghe Nichita este primar al Iaşiului din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD, fiind şi lider al organizaţiei judeţene a partidului, dar şi vicepreşedinte la nivel naţional.

Citeşte şi: Primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, s-a autosuspendat din funcțiile deținute în PSD

Procurorii DNA au dispus, vineri, începerea acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a primarului Iașiului, Gheorghe Nichita, pentru instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată (cinci acte materiale), abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic și operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

 

 

Cele mai citite

Cătălin Drulă, despre Marcel Ciolacu: “Minte când spune că economia merge bine”

Cătălin Drulă spune despre Marcel Ciolacu că minte atunci când spune că economia țării merge bine. "Cea mai mare minciună pe care o tot repetă...

Simona Halep a fost nevoită să abandoneze în prima rundă a turneului Trophee Clarins 

Miercuri, jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost nevoită să se retragă din prima rundă a turneului Trophee Clarins (WTA 125), din motive...

Flaviu Hoțopan, fost demnitar al Guvernului României, prins la furat cu camionul!

Un fost demnitar al Guvernului României, Flaviu Hoțopan, a fost prins în flagrant în timp ce încărcă într-un camion închiriat bunurile aflate într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă