13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimarul municipiului Târgu-Jiu, despre sesizarea făcută de ANI procurorilor DNA: Voi demonstra...

Primarul municipiului Târgu-Jiu, despre sesizarea făcută de ANI procurorilor DNA: Voi demonstra că nu este adevărat

Primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru: Nu sunt considerat suspect şi inculpat în vreun dosar la DNA Craiova

Primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, a transmis, marți, că nu este considerat suspect sau inculpat în niciun dosar al Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Declarația vine în contextl în care Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat procurorii anticorupție cu privire la săvârșirea de infracţiunii de corupţie și conflict de interese, informează Agerpres.

„Acum doi ani, s-a făcut o sesizare în acest sens, între timp DNA şi-a făcut treaba, a verificat ce era de verificat şi ce au considerat dânşii că trebuie verificat la Primăria Târgu-Jiu, la mine acasă, la operatorul Aparegio şi, pe parcurs, s-a stabilit că nu sunt probleme, că nu sunt considerat suspect şi inculpat în vreun dosar la DNA secţia Craiova. Între timp, aceeaşi sesizare s-a dus şi către ANI, ANI a făcut verificările de rigoare, din punctul dumnealor de vedere se pune problema că ar fi o incompatibilitate, dar o voi demonstra că nu este adevărat, dar întâi să primim materialul de la ANI, iar ceea ce solicită către DNA pentru a verifica, DNA, cum spuneam, între timp a făcut verificările necesare. Aşteptăm materialul, pentru că ce a fost ieri a fost numai un comunicat şi, ca atare, voi demonstra că este absolut nimic adevărat din cele sesizate (…)”, a precizat Florin Cărciumaru. 

ANI a sesizat DNA cu privire la săvârşirea de către primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a infracţiunii asimilate infracţiunilor de corupţie, precum şi a infracţiunii de conflict de interese. 

Potrivit unui comunicat al ANI remis luni, în calitate de ordonator de credite, primarul a semnat mai multe documente în beneficiul SC Pres Sanitas SRL Târgu Jiu, societate de la care fiica sa, Eugenia Florinela Călinoiu (fostă Cârciumaru), a achiziţionat, în anul 2010, prin mandatar Florin Cârciumaru, un imobil la preţul de 70.200 lei. 

ANI arată că imobilul fusese achiziţionat anterior, în 2007, de către această societate comercială, cu preţul de 270.000 lei. 

În sesizarea trimisă DNA inspectorii de integritate precizează că, în calitate de ordonator de credite, Florin Cârciumaru a semnat trei programe de investiţii din bugetul local, prin care s-au alocat fonduri pentru lucrarea “Reţea canalizare menajeră str. Constantin Dobrogeanu Gherea, Mun. Târgu Jiu”, precum şi un contract de lucrări încheiat între Primăria Târgu Jiu şi SC Pres Sanitas SRL (11 documente întocmite pe parcursul procedurii de achiziţie, premergătoare semnării contractului de lucrări, un act adiţional la acest contract, 6 documente întocmite pe parcursul procedurii premergătoare semnării actului adiţional, precum şi 6 ordonanţări de plată). 

Citește și:  Primarul din Târgu Jiu, în vizorul DNA, într-un dosar de corupție și conflict de interese

Valoarea totală a beneficiului obţinut de către SC Pres Sanitas SRL a fost de 133.509 lei (29.446 euro). 

ANI menţionează că, în perioada 2005 – 2010, SC Pres Sanitas SRL a încheiat cu Primăria Târgu Jiu mai multe contracte în valoare totală de 35.000.000 de lei (7.719.453 euro). 

În mai 2015, procurorii DNA au efectuat percheziţii la biroul primarului municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, la domiciliul acestuia, dar şi la domiciliul unui om de afaceri din oraş care are încheiate mai multe contracte cu Primăria Târgu-Jiu, în total fiind efectuate şase percheziţii la sediile unor societăţi comerciale, la domiciliile unor persoane fizice şi la instituţia publică, cercetările fiind efectuate într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2008-2015. 

Primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, a declarat la acea dată că sunt în cercetare două dosare, unul care vizează lucrările de apă şi canalizare de la nivelul oraşului şi altul care a fost deschis în urma unei sesizări făcute în cazul achiziţionării unei case de vacanţe în Rânca de către fiica şi ginerele său.

Potrivit edilului, atât în cazul percheziţiilor făcute la biroul său din Primărie, cât şi la domiciliu, procurorii au verificat filă cu filă documentele de vânzare-cumpărare a imobilului din Rânca, precum şi contractele acordate de municipalitate firmei Presanitas. El a afirmat că elementul comun al celor două dosare îl reprezintă firma Presanitas, patronul societăţii fiind cel care a vândut către fiica şi ginerele primarului casa de vacanţă din Rânca. Percheziţii au avut loc şi la sediul Aparegio, societatea care asigură alimentarea cu apă în Târgu-Jiu şi alte oraşe din judeţ şi care, de asemenea, a derulat mai multe contracte cu firma Presanitas.

Cele mai citite

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...
Ultima oră
Pe aceeași temă