10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimarul oraşului Baia de Aramă, anchetat de DNA

Primarul oraşului Baia de Aramă, anchetat de DNA

Primarul oraşului Baia de Aramă, Rafael Dunărintu, este cercetat de procurorii DNA în cazul fraudelor de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Mehedinţi, fiind suspectat că ar fi beneficiat ilegal de subvenţii agricole, infomează Hotnews.

Conform unor sesizări, membrii familiei acestuia au încasat nejustificat plăti pentru deţinerea fictivă a 2.000 de capete de animale.

 În aceasta anchetă sunt vizaţi mai mulţi funcţionari de la APIA Mehedinţi care au avut responsabilitatea verificării documentelor şi a efectivelor de animale în baza carora s-au încasat subvenţiile agricole în perioada 2012-2014, relatează sursa citată.

Surse apropiate cazului au declarat, pentru Agerpres, că procurorii DNA caută să identifice probe referitoare la directoarea instituţiei, Loredana Gherasimescu, suspectată că ar fi aprobat ilegal plata unor sume de bani unor agricultori în baza unor dosare fictive.

Mai multe percheziţii s-au desfăsurat, joi dimineaţa, la sediul APIA Mehedinti şi la domiciliile unor persoane suspectate de fraude cu fonduri europene.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă