19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPrimarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, a fost trimis în judecată, sub control judiciar, de procurorii DNA Oradea pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Potrivit procurorilor anticorupție, au mai fost trimiși în judecată un magistrat și secretarul orașului Sinaia.

Conform anchetatorilor, în vara anului 2010, ”în contextul în care, pe rolul Judecătoriei Sinaia, se afla un dosar civil ce privea un litigiu între Primăria Sinaia și 3 persoane, concesionari ai unor terenuri, inculpata Popescu Ruxandra în calitate de magistrat judecător învestit cu soluționarea cauzei, a acceptat promisiunea făcută de o persoană care, la acea dată, ocupa o funcție de conducere în Poliția orașului Sinaia, de a i se plăti un folos necuvenit, în schimbul pronunțării unei hotărâri judecătorești favorabile în cauza respectivă. Ulterior, aceasta a şi primit, prin intermediar, un folos necuvenit în valoare de aproximativ 500 euro”.

Procurorii mai arată că, în același context, Vlad Gheorghe Oprea, în calitate de primar, a încălcat prevederile Legii privind administraţia publică locală prin nesocotirea hotărârilor Consiliului Local care stabileau foarte clar condițiile în care se puteau înstrăina, în anumite situații, terenurile respective.

”Concret, acesta, printr-o adresă, a comunicat instanței de judecată, că Primăria oraşului Sinaia își însușește rapoartele de evaluare întocmite de către evaluatorul autorizat pentru terenurile a căror vânzare se solicitase, în condiţii favorabile celor trei concesionari şi cu nesocotirea  hotărârilor Consiliului Local luate anterior în acest sens.

Cu aceeași ocazie, inculpatul Oprea Vlad Gheorghe a mai precizat că „rămâne la latitudinea instanței oportunitatea vânzării ”, transmite DNA.

Comunicarea respectivă a fost semnată pe lângă edilul Vlad Oprea și de isecretara Beatrice Eugenia Rădulescu, în calitate de secretar al orașului Sinaia.

”Ulterior, la data de 11 noiembrie 2010, în calitate de magistrat judecător, inculpata Popescu Ruxandra a pronunțat o soluție vădit contrară dispozițiilor legale, prin care a dat câștig de cauză reclamanților, în detrimentul primăriei Sinaia”, mai arată DNA.

Urmarea a fost că orașul Sinaia și Consiliul Local Sinaia au fost obligate să încheie contracte de vânzare – cumpărare pentru trei terenuri în suprafață totală de peste 500 metri pătrați care făceau obiectul unor contracte de concesiune, la prețuri defavorabile, ceea ce a creat un prejudiciu de 920.716,64 lei (214.734,39 euro) și un folos necuvenit în același cuantum pentru cei trei concesionari.

În cauză, au fost luate măsuri asiguratorii pentru recuperarea pagubei de 920.716,64 lei (214.734,39 euro), fiind aplicat sechestru asigurator asupra bunurilor imobile aparţinând inculpaţilor Popescu Ruxandra, Oprea Vlad Gheorghe și Rădulescu Beatrice Eugenia.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Ploiești, cu propunerea de a se menţine măsurile preventive și asiguratorii dispuse în cauză.

”Față de inculpatele BUNEA AURORA MIHAIELA și IONIŢĂ MARIA,  procurorul a dispus soluția clasării pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.”, a mai transmit DNA

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...
Ultima oră
Pe aceeași temă