20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialRobert Negoiță a fost înghesuit de jurnaliști, la ieșirea de la Parchetul...

Robert Negoiță a fost înghesuit de jurnaliști, la ieșirea de la Parchetul General: Stați, ce mă împingeți așa?

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a ajuns, miercuri dimineața, la Parchetul General, unde va da explicații cu privire la lucrearea sa de doctorat, informează Digi24.

Răspunsul meu a fost: <categoric nu>> Haideți să vă spun asta cu plagiatul. Eu nu înțeleg care este diferența între să copiezi și să nu plagiezi și să copiezi și să plagiezi”, a spus primarul Robert Negoiță, la ieșirea de la Parchet.

Totodată, el a mai declarat că nu a obținut niciodată niciun avantaj de pe urma doctoratului. „Mi s-a părut o chestiune interesantă, dacă toată lumea o făcea (n.r – doctorat), am zis să o fac și eu”, a mai spus Robert Negoiță.

Întrebat de unde „s-a inspirat”, atunci când a scris lucrarea de doctorat, el a precizat că „din mai multe părți”, însă că problema ar fi că nu a citat corespunzător. 

 

Asaltat de jurnaliști cu întrebări, primarul Sectorului 3 le-a răspuns, nervos: „Stați, domne, ce mă împingeți așa?”

Ministerul Educaţiei anunţa, la data de 24 iunie, că CNATDCU a primit cererea Academiei de Poliţie „Al. I. Cuza” privind retragerea titlului de doctor în cazul primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, instituţia de învăţământ constatând că lucrarea de doctorat este plagiată. Robert Negoiţă este doctor în Ştiinţe Juridice din anul 2012, când şi-a dat doctoratul la Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza”, teza fiind intitulată “Criza economico-financiară şi impactul acesteia asupra echilibrului social”.

În 24 iulie, primarul Sectorului 3 a scris pe Facebook că nu regretă dacă i se va retrage titlul de doctor și că este un episod pe care și-l asumă. 

„Nu am niciun regret că acest lucru se va întâmpla, cu atât mai mult cu cât îmi dau seama că, în parcursul meu din administraţia publică, cele mai importante au fost cunoştinţele dobândite practic. Este un episod pe care mi-l asum şi din care am învăţat o lecţie importantă: singurele realizări notabile sunt cele construite pe o bază sănătoasă! Mi-am asumat acest principiu în calitate de primar dar, din păcate, nu l-am avut în vedere din perspectiva academică”, a scris Negoiță. 

 

Știre în curs de actualizare.

 

 

 

Cele mai citite

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă