22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPrimarul Sectorului 4 va sesiza Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice şi Serviciul...

Primarul Sectorului 4 va sesiza Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice şi Serviciul de Investigare a Fraudelor, în cazul amenajării peisagistice din Parcul Lumea Copiilor

Primarul interimar al Sectorului 4, Daniel Băluţă, a anunţat, luni, că va sesiza Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice şi Serviciul de Investigare a Fraudelor, în cazul amenajării peisagistice din Parcul Lumea Copiilor, dedicată victimelor incendiului din clubul Colectiv, informează Agerpres.

Măsura vine după finalizarea raportului Corpului de control al primarului, asupra activităţilor desfăşurate de Direcţia Administrare Parcuri şi Zone de Agrement sector 4 în acest caz. 

„Sunt neconcordanţe între modalitatea de desfăşurare a procedurii de achiziţie publică. Sunt nereguli şi noi trebuie să ne adresăm organelor de specialitate pentru a ne răspunde la o serie de întrebări. Sunt elemente ce ne duc cu gândul la o fraudă. Competenţa noastră este de a sesiza şi a solicita organelor de anchetă identificarea vinovaţilor”, a spus Băluță, într-o conferinţă de presă. 

Potrivit primarului interimar, nu a fost niciodată vorba despre realizarea în parc a unui monument, iar până în prezent nu există vreo probă care să ateste vreo legătură între fostul primar şi aceste lucrări. 

Citește și: Raport: Contractul pentru amenajarea peisagistică din Parcul Lumea Copiilor din Bucureşti a fost atribuit ilegal

Corpul de control al primarului sectorului 4 a finalizat raportul preliminar privind amenajarea peisagistică din Parcul Lumea Copiilor şi au fost evidenţiate diverse încălcări ale legii. 

În urma verificării modului de atribuire a contractului de lucrări nr. 602/11.03.2016, încheiat de Direcţia Administrare Parcuri şi Zone de Agrement sector 4 cu executantul SC Euroconstruct Group SRL, a rezultat că s-a făcut prin încredinţare directă, fără respectarea principiilor care stau la baza atribuirii contractelor de achiziţie privind promovarea concurenţei între operatorii economici, transparenţei, nediscriminării, utilizării fondurilor publice. 

Daniel Băluţă a mai spus că angajaţii Administraţiei Parcuri şi Zone de Agrement sector 4, care se fac vinovaţi de încălcarea legii în acest caz, vor trebui să achite costurile amenajării peisagistice efectuate până la momentul sistării lor, după raportul de control. 

Citește și: Raport final în tragedia din Colectiv: Flăcările s-au propagat mai repede decât se credea
„Nimeni nu şi-a imaginat că o direcţie descentralizată a primăriei ar putea să funcţioneze în acest mod. Este o direcţie cu personalitate juridică şi care răspunde de propriile fapte. În mod normal, ar fi trebuit să îmi ceară aprobarea moral, legal nu exista această obligativitate. (…) Îmi reproşez că am fost dezinformat şi ar fi trebuit să fac tot ce îmi stă în putinţă ca să evit acest lucru”, a mai declarat el. 

El a precizat că lucrările de amenajare peisagistică sunt sistate, iar terenul va fi readus la starea iniţială. „Acest contract consideraţi-l reziliat şi că nu există nimic, nici cireşi japonezi, nici băncuţe, nici amenajări, nimic. Terenul trebuie adus la starea iniţială”, a adăugat Băluţă, subliniind că Poliţia locală va supraveghea ca acest lucru să fie realizat. 

 

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat dejucarea unei tentative de lovitură de stat

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat duminică că a dejucat o tentativă de lovitură de stat, la care au participat atât străini, cât...
Ultima oră
Pe aceeași temă