17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimarul suspendat de la Iaşi, Gheorghe Nichita, a fost reţinut de DNA....

Primarul suspendat de la Iaşi, Gheorghe Nichita, a fost reţinut de DNA. Ce ACUZAŢII NOI îi aduc procurorii

Primarul suspendat al municipiului Iași, Gheorghe Nichita, a fost reținut, joi seară, de procurorii DNA, după ce a fost audiat timp de câteva ore.

Gheorghe Nichita este acuzat că a pretins mită, pe timpul cât exercita funcţia de primar al municipiului Iaşi, de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, patronul grupului de firme UTI.

Citește și: Imperiul lui Urdăreanu și afacerile controversate cu statul

Primarul Nichita ar fi pretins 1,5 milioane de euro de la Urdăreanu. În schimbul acestei sume, Primăria Iaşi ar fi urmat să încheie un contract cu firma UTI, contract referitor la semaforizarea unor intersecţii din municipiu.

Comisionul cerut de primarul Nichita, 1,5 milioane de euro, reprezenta 10 la sută din valoarea contractului, pe care UTI urma să o încaseze de la Primărie în schimbul lucrărilor efectuate.

În acelaşi dosar, procurorii DNA l-au audiat şi apoi l-au reţinut, joi, şi pe Tiberiu Urdăreanu, patronul de la UTI.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29.10.2015, a inculpaților Nichita Gheorghe, primar al municipiului Iași, la data faptei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, şi Urdăreanu Tiberiu, președinte al grupului de firme UTI, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Totodată, procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 29 octombrie 2015, față de inculpatul Tănăsescu Mihail, vicepreședinte al grupului de firme UTI, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă