12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPrimarul Timișoarei, AUDIAT la Poliție într-un dosar de abuz în serviciu

Primarul Timișoarei, AUDIAT la Poliție într-un dosar de abuz în serviciu

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, a fost audiat, marți dimineață, la sediul Poliției Timiș, într-un dosar de abuz în serviciu, potrivit Mediafax

Robu ar fi fost chemat de cei de la Serviciul de Investigare a Fraudelor într-un dosar în care se anchetează modul în care s-a realizat recepționarea unui proiect realizat din fonduri europene. 

Primarul Timişoarei, liberalul Nicolae Robu (care este preşedinte al PNL Timiş şi membru în Biroul Politic Central al PNL), şi mai mulţi angajaţi ai Primăriei, între care Aurelia Junie, şefa Direcţiei de Dezvoltare, Culiţă Chiş, şeful Direcţiei Tehnice, Martin Staia fostul şef al Direcţiei de Patrimoniu, Adrian Bere, şeful Direcţiei de Mediu, Sorin Ciurariu, fost arhitect şef al oraşului, Ciprian Cădariu, actualul arhitect şef, şi Mihai Costa, şeful Direcţiei Insituţii Şcolare Medicale Sportive şi Culturale, au fost audiaţi la Poliţia Judeţeană Timiş, ei fiind cei care au semnat recepţia lucrărilor de construcţie a clădirii de birouri Incuboxx.

Nicolae Robu a fost audiat aproximativ o oră şi jumătate, iar la ieşirea din sediul Poliţiei Timiş el a fost reţinut în declaraţii, spunând doar că “nu s-a început nicio urmărire penală”.

Potrivit unor surse, verificările în acest caz ar fi început după ce Flexic Automation, subcontractatul firmei Saiftim care a executat lucrarea, ar fi depus o plângere că nu şi-a primit banii de la firma constructoare, aflată în prezent în insolvenţă, şi care aparţine fostului ministru PSD Ovidiu Brânzan şi societăţii Bega Turism, firmă condusă de fraţii Emil şi Marius Cristescu.

Clădirea Incuboxx – incubatorul de afaceri – a fost construită cu policarbonat adus din Elveţia, are o sală de fitness, inclusiv un panou de căţărare, cantină şi zeci de spaţii pentru firme, fiind inaugurată în luna aprilie 2014.

Lucrarea a fost executată cu suma de 17,7 milioane de lei, din care 7,2 milioane sunt bani europeni. Lucrările de construcţie a clădirii au început în anul 2012, înaintea alegerilor locale.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă