17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialPrimarul unei comune din Gorj, reținut pentru evaziune fiscală

Primarul unei comune din Gorj, reținut pentru evaziune fiscală

Mihai Troacă, primarul comunei gorjene Padeș și vicepreședinte al PDL Gorj a fost reținut, miercuri, pentru 24 de ore, de către polițiști, fiind acuzat de evaziune fiscală în formă continuată,informează Mediafax.

Troacă este acuzat că în perioada 2009 – 2012, când a fost administrator al unei firme, nu a înregistrat în contabilitatea acesteia toate veniturile, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Cătălin Bușe, menționând că prejudiciul adus bugetului de stat este estimat la circa 2,6 milioane lei.

Firma respectivă are un punct de lucru chiar în comuna Padeș, în cadrul ei activând o balastieră prin intermediul căreia edilul a vândut cantități mari de agregate minerale, piatră și nisip de diferite sorturi, fără a înregistra veniturile în contabilitate.

Troacă este membru PDL, fiind vicepreședinte al organizației județene, joi el urmând să fie prezentat pentru audieri la Parchetul Tribunalului Gorj, procurorul de caz urmând să decidă dacă solicită sau nu mandat de arestare preventivă pe numele acestuia.

În luna iunie, primarul a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare de către Curtea de Apel Brașov, după ce în octombrie 2012 a fost prins conducând fără permis și cu depășirea limitei legale de viteză pe un drum din județul Brașov.

Executarea pedepsei a fost înlocuită cu un termen de încercare de trei ani, timp în care Troacă nu are voie să comită nicio altă ilegalitate, în caz contrar urmând să execute perioada de detenție la care a fost condamnat.

Cele mai citite

Simona Halep a fost nevoită să abandoneze în prima rundă a turneului Trophee Clarins 

Miercuri, jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost nevoită să se retragă din prima rundă a turneului Trophee Clarins (WTA 125), din motive...

Probleme pentru IT-iștii din Cluj. Gameloft, concedieri masive

Gameloft va închide studioul său din Cluj-Napoca, a transmis compania. Peste 100 de angajați vor fi concediați. „La nivel de companie trebuie să reevaluăm în...

Blinken spune că Israelul are nevoie de un plan clar și concret pentru viitorul Gaza

Israelul are nevoie de un plan clar și concret pentru viitorul din Gaza, unde se confruntă cu potențialul unui vid de putere care ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă