14.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimele audieri în cazul altercației de la ROMATSA: Un lider al sindicatului,...

Primele audieri în cazul altercației de la ROMATSA: Un lider al sindicatului, audiat ca martor la Poliție

Unul din liderii sindicatului ROMATSA, Florin Diaconu, a fost audiat, miercuri, în calitate de martor, la sediul Poliţiei Sectorului 1, în dosarul în care fostul director Aurel Stanciu îl acuză pe Diaconu de tâlhărie, relatează Mediafax.

În același dosar a fost audiat şi un alt sindicalist, Robert Vidu Despa.

Citește și: Soluție pentru criza de la ROMATSA: Şeful instituției, Ion Aurel Stanciu, numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor

La ieşirea de la audieri, Florin Diaconu a spus că a declarat în faţa anchetatorilor ce s-a întâmplat, vineri, în sediul ROMATSA şi că, deocamdată i-a fost păstrată calitatea de martor.

Directorul Aurel Stanciu l-a acuzat pe Diaconu de tâlhărie după ce, vineri, acesta l-ar fi bruscat şi i-ar fi smuls din mână mai multe acte. Stanciu a prezentat inclusiv o înregistrare video făcută în sediul ROMATSA, în timp ce încearcă să recupereze documentele de la liderul de sindicat.

Aurel Stanciu, director general la Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) din 3 iunie 2014, a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor, printr-o decizie semnată de premierul Victor Ponta şi publicată marţi în Monitorul Oficial.

Controlorii de trafic aerian ROMATSA au anunțat, luni, că vor intra în grevă generală din 1 septembrie, dacă cele 14 revendicări pe care le au nu vor fi soluţionate, ei susţinând că problemele lor sunt “de viaţă şi de moarte” şi privesc siguranţa călătorilor.

Angajaţii ROMATSA îl acuzau pe directorul Aurel Stanciu că nu a respectat nimic din ceea ce sindicaliştii au stabilit, în scris, cu Ministerul Transporturilor.

Aurel Stanciu, declara la rândul său că sindicatele au avut o poziţie inflexibilă privind solicitările angajaţilor şi că unele dintre acestea “exced prevederile legale”.

Cele mai citite

Portul Constanța a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, anunță premierul Ciolacu

Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, pentru Europa Centrală şi de Est, a anunțat premierul...

Rusia – Ucraina, ziua 767. Statele Unite au aprobat ajutorul pentru Ucraina, de 61 de miliarde USD

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat ajutorul pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari. Votul în Camera Reprezentanților s-a desfășurat în...

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...
Ultima oră
Pe aceeași temă