16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimele de Pasti ale bugetarilor bat criza

Primele de Pasti ale bugetarilor bat criza

Mii de angajati ai institutiilor publice primesc si anul acesta prime de Pasti, in pofida crizei financiare. La consiliile judetene, bonusurile ajung si la 1.200 de lei pentru fiecare salariat.

 

Cei aproximativ 100 de angajati ai Consiliului Judetean Neamt vor beneficia de o prima de Paste constand in tichete-cadou in valoare de 1.200 de lei fiecare, potrivit contractului colectiv de munca pe care il au la nivel de institutie. Aceeasi recompensa le-a fost oferita functionarilor CJ si anul trecut, de Craciun. La Iasi, cel mai bine plasati in lupta pentru prime par a fi cei 770 de angajati ai primariei municipiului, care vor primi un bonus de 700 de lei fiecare. "Exista in contractul colectiv de munca niste prevederi care vizeaza acordarea de prime angajatilor in perioada sarbatorilor de Pasti si de Craciun, de 8 martie si pentru achizitionarea a doua tinute vestimentare intr-un an", a declarat Andrei Trofor, purtatorul de cuvant al Primariei Iasi. La Consiliul Judetean Iasi, angajatii asteapta de Pasti aproximativ 500 de lei fiecare. si Consiliul Judetean Tulcea acorda prime de Paste angajatilor, in ciuda crizei si a indemnurilor la austeritate bugetara.

 

Astfel, functionarii publici ai CJ Tulcea vor primi prime de 400 lei, iar personalul contractual cate 200 lei. Astfel de prime vor primi si angajatii institutiilor si companiilor subordonate CJ Tulcea. Primaria Tulcea nu-si premiaza angajatii de Paste, dar o fac unele societati si institutii aflate in subordinea acesteia. SC Aquaservice, care administreaza retelele de apa potabila si de canalizare, isi premiaza angajatii cu cate 300 de lei, iar serviciul de salubritate din muncipiul Tulcea cu cate 100 de lei.
In judetul Alba, printre institutiile publice care acorda prime se afla Primaria, Consiliul Judetean, Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului, Agentia de Dezvoltare Regionala Centru, APIA, dar cuantumul acestora nu a fost inca stabilit. De asemenea, cel putin o firma de stat are in plan rasplatirea financiara a angajatilor proprii. Este vorba despre SC Apa CTTA SA Alba Iulia, care are drept actionar majoritar Consiliul Judetean Alba.

 

La Focsani, circa 25% din totalul celor 116 angajati ai primariei municipiului au fost pusi pe lista de premiere pentru mielul de Paste. si la Bistrita-Nasaud aparatul administrativ al primariei s-a pus in miscare calculand cuantumul primelor pe care angajatii le vor primi in baza contractului colectiv de munca. Anul trecut, acestea au fost de 1.000 de lei.
Minerii din Valea Jiului vor beneficia in acest an de prime in valoare de cel putin 450 de lei, iar angajatii Societatii Nationale a Lignitului Oltenia – de tichete-cadou in valoare de 400 de lei fiecare. "Nu se vor face diferentieri. Tot personalul, incepand de la directorul general si pana la minerul din cariera, va primi cate 400 de lei. Este un drept al salariatilor, negociat in contractul colectiv de munca", a declarat Viorel Temelescu, vicepresedintele Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia. Cei 3.920 de angajati ai Complexului Energetic Rovinari vor primi pentru sarbatorile pascale tot tichete-cadou in valoare de 600 de lei fiecare.

Cele mai citite

Revolut anticipează o creștere cu 40% a numărului angajaților, în 2024, și ajunge la 10.000 de salariați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de clienți retail la nivel global, a ajuns la 10.000 de angajați în toată lumea, iar...

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

Rusia susține că va avea “ținte legitime” în Polonia, dacă această țară va găzdui arme nucleare americane

"Instalațiile relevante" din Polonia vor deveni "ținte legitime" pentru Rusia, dacă această țară va primi pe teritoriul ei arme nucleare ale Statelor Unite. Acest avertisment...
Ultima oră
Pe aceeași temă