12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialPrimele declarații ale noului primar interimar al Capitalei

Primele declarații ale noului primar interimar al Capitalei

După ce a fost desemnat în funcția de primar interimar al Capitalei, Ștefănel Dan-Marin a anunțat care vor fi prioritățile sale în timpul mandatului său, subliniind că bucureștenii sunt cei care au cel mai mult de suferit de pe urma blocării proiectelor desfășurate de Primăria Capitalei generate de arestareea lui Sorin Oprescu. 

Astfel, prioritățile noului primar sunt: 

1. Demararea unui audit complex la nivelul tuturor instituțiilor aflate în subordinea Primăriei și a Consiliului General.

2. Transparentizarea actului administrativ prin: publicarea contractelor de achiziții publice, aplicarea riguroasă a transparenței decizionale și implicarea societății civile în procesul de luare a deciziilor.

3. Repunerea urgentă a regiilor autonome pe baze economice corecte, cu atât mai mult cu cât apropierea sezonului rece ar putea afecta și mai mult calitatea serviciilor oferite.

4. Urgentarea definitivării actualelor proiecte de investiții: spitalele Gomoiu și Foișor, prelungirea Ghecea – Domnești, pasajul subteran de la Piața Sudului, definitivarea liniei de tramvai și a carosabilului pe bulevardul Liviu Rebreanu și finalizarea lucrărilor pe Șoseaua Pantelimon și demararea supralărgirii străzii Fabrica de Glucoză.

De asemenea, noul primar s-a angajat și să solicite guvernului României să își onoreze angajamentele luate privind realizarea magistralelor 5 si 6 de metrou, modernizarea centurii Capitalei și fuziunea dintre ELCEN și RADET pentru eficientizarea sistemului de termoficare.

Noul primar interimar al Bucureștiului, Ștefănel Dan-Marin, a declarat că este conștient de faptul că a ajuns în această funcție și din cauza faptului că acum foarte mulți oameni se tem de această o poziție. 

De asemenea, noul primar interimar a subliniat că nu consideră că este lipsit de experiență, deși până acum a coordonat maxim 30 de persoane, iar în subordinea Primăriei Capitalei sunt circa 4.300 de oameni. 

”Nu, nu consider că sunt lipsit de experiență. Cred că din mediul de afaceri în care am fost implicat până în acum îmi pot aduce aportul în administrație, prin corelarea oamenilor”, a spus noul primar interimar pentru B1 TV. 

Referitor la Sorin Oprescu, Ștefănel Dan Marin, a declarat că acesta s-a înconjurat probabil de oameni nepotriviți

”În momentul de față de ceea ce este acuzat Sorin Oprescu nu am de ce să fiu părtaș atât timp cât el este acuzat de fapte de corupție. Nu putem să îl suspectăm pe domnul Sorin Oprescu ca nefiind un iubitor de București. Dar probabil că s-a înconjurat de oameni care nu le-au vrut binele bucureștenilor. Și astfel s-au făcut anumite erori”, a spus Marin. 

Ștefănel Dan-Marin este primarul interimar la Capitalei. El a fost ales atât cu sprijinul UNPR cât și cu spirijinul PSD și a primit 39 de voturi din 40. 

Marin este consilier în UNPR, deși face parte din partidul PPDD. 

Marin ștefănel-Dan s-a născut pe 19 iulie 1976 în Turnu Măgurele, Teleorman.

Politicianul a absolvit Facultatea de științe Politice și Administrative, fiind licențiat în științe Administrative, în anul 1999 la Universitatea București. A intrat în politică în 2008, ”însă nemulțumirea față de partidul în care intrase inițial l-a determinat să treacă la PP-DD”, scrie pe blogul noului primar interimar.

În prezent are profesia de analist politic. 

 

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă