14.9 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialPrimul caz de extrădare din România pentru crime de război

Primul caz de extrădare din România pentru crime de război

Un cetăţean bosniac și sârb urmărit internațional pentru crime de război va fi extrădat din România, fiind primul mandat de extrădare pentru astfel de infracțiuni care va fi pus în aplicare de Poliția Română.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, bărbatul, cetățean bosniac și sârb, a fost depistat în 1 noiembrie în județul Timiș, fiind urmărit internațional de Interpol Sarajevo pentru crime de război.

Biroul Național Interpol București a transmis informarea de urmărire internațională către Parchetul Curții de Apel Timișoara, iar în 2 noiembrie instanța a dispus arestarea provizorie în vederea extrădării, pentru 30 de zile.

“Persoana în cauză este bănuită că, încălcând legislația internațională și în special Convenția de la Geneva cu privire la protecția populației civile, ca membru al armatei, împreună cu alte persoane, ar fi aplicat măsuri de intimidare și violențe fizice asupra unor etnici bosniaci, care au fost supuși muncii forțate într-un lagăr de concentrare”, precizează Poliția Română.

Reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au declarat pentru Mediafax că joi dimineață bărbatul, Savic Grozdan, este escortat de către poliţiştii de la SIAS la Aeroportul “Henri Coandă” București, unde va fi predat autorităţilor bosniace.

Citeşte aici cum a fost prins bărbatul

Cele mai citite

Achiziția avioanelor F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică pe 50 de ani

Achiziția avioanelor militare F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică a României pentru următorii 50 de ani, afirmă un comunicat...

VIDEO. Percheziții într-un dosar privind trafic de droguri, în Timiș

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT, pun în aplicare, astăzi, 24 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţul...

București: Prins de jandarmi cu peste 400 de punguțe de heroină

La data de 19.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală au dispus reținerea unui inculpat...
Ultima oră
Pe aceeași temă