8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPrinţul Paul: Retrocedarea Peleşului va fi destul de complicată

Prinţul Paul: Retrocedarea Peleşului va fi destul de complicată

Prinţul Paul de România a declarat într-un interviu acordat pentru Evenimentul zilei că, după recunoaşterea “ca membru al familiei regale, vor urma multe procese, să le spunem de partaj”. Prinţul a precizat că este îndreptăţit să primească 60% din averea Casei Regale, pentru că “Elena Lupescu mi-a cedat şi partea ei din moştenirea lui Carol al II-lea. Reţineţi, mie, nu unchiului meu Regele Mihai”.

Avocaţii prinţului vor stabili o strategie pentru revendicări. Prinţul Paul va cere şi retrocedarea Castelului Peleş , iar dacă îl va obţine îl va dona românilor. ” Dacă este să ne referim la Castelul Peleş, pentru că ştiu că este un subiect foarte sensibil pentru poporul nostru, pot să vă spun că tot ce voi obţine din el, adică 60%, îl voi dona românilor”.

“Retrocedarea va fi destul de complicată. Sper că nu va mai dura încă 21 de ani. Eu nu pot să îmi imaginez cum i s-a dat Castelul Peleş unchiului meu, prin hotărârea premierului de atunci, când se ştia foarte bine că acest monument este în litigiu”, a mai declarat Prinţul Paul. 

Simina Mezincescu, apropiata a familiei Regelui Mihai, a declarat pentru RL : “Paul nu poate emite pretenţii nici asupra Palatului Elisabeta din Capitală, deoarece asupra acestui palat au drept de moştenire doar urmaşii direcţi ai Principesei Elisabeta, sora regelui Carol al II-lea, care a devenit prin căsătorie Regina Greciei şi care a avut copii, iar copiii ei, la rândul lor, au copii”.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat câştig de cauză prinţului Paul de România, respingând recursul Regelui Mihai I faţă de la recunoaşterea unor hotărâri străine pe teritoriul României cu privire la admiterea dreptului de filiaţie al lui Carol Mircea, tatăl prinţului Paul.

Prinţul Paul de România are o relaţie foarte strânsă cu preşedintele Traian Băsescu. În luna mai 2010, preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa l-au botezat pe Carol Ferdinand de România, fiul Prinţului Paul şi al Prinţesei Lia.

Imediat după ce s-a aflat decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Elena Băsescu l-a felicitat pe Twitter pe Prinţul Paul. “Prinţul Paul a fost recunoscut legal membru al familiei regale. Felicitări!”

Vezi şi PRIMELE REACŢII ALE SUSŢINĂTORILOR REGELUI MIHAI

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă