13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialProcesiune catolică de Florii, organizată în Capitală

Procesiune catolică de Florii, organizată în Capitală

Credincioşii romano-catolici, preoţii, călugării şi călugăriţele din comunităţile religioase locale vor participa, duminică, de la ora 14.00, la procesiunea de Florii organizată în Capitală, informează Mediafax.

Credincioşii şi preoţii, cu ramuri în mâini, vor porni apoi spre Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif, pe traseul Bulevardul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, strada General Berthelot, cântând imnuri închinate Mântuitorului. Tinerii care vor deschide procesiunea vor purta Crucea Zilei Mondiale a Tineretului, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti (ARCB).

La sfârșitul procesiunii, în jurul orei 15.00, în Catedrala Sfântul Iosif va fi celebrată Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, prezidată de arhiepiscopul mitropolit Ioan Robu.

Duminica Floriilor este ca o poartă de intrare în Săptămâna Sfântă, care uneşte triumful lui Cristos aclamat ca Mesia de locuitorii din Ierusalim – eveniment în amintirea căruia are loc procesiunea pe străzile oraşului şi vestirea Pătimirii Mântuitorului, la Sfânta Liturghie.

Pentru credincioşii catolici, participarea la procesiunea şi la Sfânta Liturghie din această duminică este un prilej de mărturisire a credinţei şi de unitate cu toţii creştinii catolici din România şi din lumea întreagă, a precizat sursa citată.

 

Cele mai citite

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

Rețea pakistaneză de trafic de migranți, destructurată în România

O investigație transfrontalieră condusă de Poliția Română (Poliția Română), sprijinită de Europol și la care au participat poliția austriacă (Landeskriminalamt Salzburg) și Forțele carabinierilor...

Klaus Iohannis a efectuat o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat miercuri, 24 aprilie 2024, o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea. Din delegația care...
Ultima oră
Pe aceeași temă