14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialProcesul lui Ponta a început cu o amânare. Fostul premier cere instanței...

Procesul lui Ponta a început cu o amânare. Fostul premier cere instanței să-i redea titlul de doctor

Procesul prin care Victor Ponta cere redobândirea titlului de doctor în Drept a început, vineri, cu o amânare, informează Digi 24.

Amânarea a fost cerută la Curtea de Apel chiar de avocații lui Victor Ponta.

Apărătorii lui Victor Ponta au depus o cerere modificatoare a actului de chemare în judecată, instanţa acordând un nou termen pentru ca reprezentanţii Ministerului Educaţiei să studieze documentele. Discuţiile pe suspendarea efectelor Ordinului de ministru vor fi reluate pe 12 octombrie.

Fostului premier i s-a retras titlul de doctor după ce a fost acuzat că a plagiat în teza de doctorat. De acest titlu de doctor depinde și cariera de avocat a lui Victor Ponta, întrucât acesta a devenit membru în Baroul București fără examen, doar pe baza faptului că era doctor în Drept.

Europarlamentarul Monica Macovei a cerut ecluderea lui Ponta din Baroul București, întrucât acesta nu mai este doctor în Drept.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă