13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialProcuror, trimis în judecată pentru CORUPȚIE

Procuror, trimis în judecată pentru CORUPȚIE

Procurorul în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roşiori de Vede, Florian Manache, a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și favorizarea făptuitorului. 

Alături de procuror mai este judecat și Ionel-Dorel Udrică pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată și instigare la mărturie mincinoasă, în formă continuată (2 infracțiuni).

În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că în perioada 20.10.2014 – 30.10.2014, Florian Manache, în calitate de procuror de caz, cu ştiinţă, a instrumentat în mod defectuos un dosar penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roşiori de Vede, în care se efectuau cercetări față de Ionel Udrică pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulației.

Citește și: Doi procurori, trimiși în judecată pentru ȘANTAJ

Concret, procurorul, de conivenţă cu Udrică, şi-a exercitat în mod defectuos atribuţiile de serviciu, acţionând pentru a împiedica tragerea la răspundere penală a acestuia din urmă, în sensul că a readministrat probatoriul, dirijând în mod voit declaraţiile martorilor în scopul disculpării persoanei față de care se efectuau cercetări.

Astfel, Manache  a dispus clasarea cauzei faţă de Udrică, căruia i-a procurat un folos necuvenit, constând în pronunţarea unei soluţii de netrimitere în judecată şi restituirea permisului de conducere, cu consecinţa atingerii grave a interesului general de înfăptuire a justiției și implicit intereselor legitime ale Parchetului de pe lângă Judecătoria Roşiori de Vede.

Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...
Ultima oră
Pe aceeași temă